Rôzne

Arriva Trnava sa obracia na žiakov cestujúcich za štúdiom: Toto by mali učiniť čo najskôr

Dopravná spoločnosť ARRIVA Trnava sa obracia na žiakov základných a študentov stredných škôl v našom kraji, ktorí cestujú za štúdiom. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Arriva Trnava sa obracia na žiakov cestujúcich za štúdiom: Toto by mali učiniť čo najskôr
Zdroj: TASR

Žiaci základných a študenti stredných škôl v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK), ktorí cestujú za štúdiom, by podľa tejto firmy nemali odkladať vybavenie nových čipových kariet, alebo ich predĺženie pre nový školský rok na poslednú chvíľu. Na obchodných miestach býva začiatkom školského roka veľkých nápor a dopravná spoločnosť ARRIVA Trnava, ktorá dopravu v kraji zabezpečuje, preto odporúča ich návštevu čo najskôr.

Nákup jednorazového cestovného lístka v hotovosti je možný v autobusoch mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Trnave, Piešťanoch, Senici a v Hlohovci u vodiča. Čipové karty majú však pre študentov a žiakov výhodu v lacnejšom cestovaní.

„Výška zľavy pri bezhotovostnej platbe čipovou kartou je stanovená v tarifných podmienkach jednotlivých miest a regionálnej dopravy TTSK,“ informovala Petra Helecz z dopravnej spoločnosti. Ak žiak alebo študent platí v prímestskej doprave v TTSK za cestovné čipovou kartou, ušetrí na každej svojej ceste.

Rovnako lacnejšie cestovanie umožňujú dotácie samospráv do MHD v Trnave a Piešťanoch, v MHD v Senici iba žiakom z miestnych častí Senica-Kunov a Čáčov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM