Júlia Vargová Rôzne Správy

Asfalt nahradí dlažba: Chodník na Paulínskej už začali rekonštruovať, VIDEO

Centrum mesta je z roka na rok krajšie. Mesto postupne zveľaďuje svoje ulice. Onedlho by mala nový vzhľad dostať i Paulínska.

Zdroj: Dnes24.sk

Doteraz bol na ulici v smere od obchodného domu Jednoty až po budovu banky na ulici Dolné Bašty starý asfaltový chodník s množstvom dier, prasklín, výmoľov a výtlkov. Chodiť po ňom bolo nekomfortné a pôsobil veľmi neesteticky. Mestská samospráva začala v stredu 10. apríla kompletnú rekonštrukciu chodníka na pravej strane ulice.

Chodník na Paulínskej má za sebou mnoho opráv. Poslúžil zopár rokov. Dlhodobé pôsobenie času, vody, horúčav či mrazu sa však odrazilo na jeho stave.

Nevábne vyzerajúci chodník v centre mesta by už čoskoro mal byť minulosťou. Popraskaný asfalt bude nahradený zámkovou dlažbou. Rekonštrukcia by mala byť hotová do 30. júna.

Súčasný asfalt má okrem neestetického vzhľadu aj iné nevýhody. „Namiesto asfaltu, ktorý neprepúšťa dažďovú vodu do podložia, na slnku sa rýchlo prehrieva a zvyšuje teplotu ovzdušia nielen cez deň, ale aj v noci, dostane chodník nový, ekologicky priaznivejší povrch zo zámkovej dlažby, podobne ako to je už na iných miestach v centrálnej mestskej zóne,“ vyzdvihuje výhody rekonštrukcie radnica na svojej stránke.

Mesto Trnava sa na svojom webe ospravedlňuje vodičom aj chodcom za dočasne zhoršené podmienky. Tiež všetkých prosí o zvýšenú opatrnosť pri prechádzaní Paulínskou ulicou počas stavby, a ďakuje občanom za rešpektovanie dopravného značenia, toleranciu a porozumenie. Rekonštrukcia je rozplánovaná na etapy, počas ktorých žiaľ nebude možné využívať priľahlé parkovacie miesta, kvôli prístupu stavebných mechanizmov.

Paulínska v rekonštrukcii: Rozbitý asfaltový chodník nahradí dlažba
4
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: trnava.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM