Samospráva

Autobus na zavolanie: Trnavský samosprávny kraj spúšťa novú službu

Pilotný projekt je určený pre obce s malým počtom cestujúcich. Obyvateľom by mal umožniť lepšiu prístupnosť autobusových spojení.

Ilustračný obrázok k článku Autobus na zavolanie: Trnavský samosprávny kraj spúšťa novú službu
Zdroj: Arriva

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) ako prvý na Slovensku spúšťa službu autobus na zavolanie. Ide o pilotný projekt v spolupráci so spoločnosťou ARRIVA pre obce s malým počtom cestujúcich.

V prvej etape bude možné počas pracovných dní na zavolanie využiť prepravu do a z častí obce Prietrž – Dolné Paseky, Podhorie a Horný Deberník v okrese Senica. Služba bude spustená 2. septembra 2019.

"Obyvateľom umožní jednoduchšie a flexibilnejšie sa dostať k autobusovému spojeniu. V pilotnom projekte budú mať túto možnosť obyvatelia obce Prietrž, jednoduchým spôsobom si budú môcť zavolať autobus a dostať sa do svojej cieľovej stanice,“ povedal predseda TTSK Jozef Viskupič.

Spoj na zavolanie bude premávať iba vtedy, ak cestujúci, ktorý sa potrebuje prepraviť v úseku určenom cestovným poriadkom, prejaví záujem telefonickým zavolaním alebo zaslaním SMS správy dopravcovi na telefónne číslo +421 917 095 167.

Autobus bude možné zavolať s predstihom 48 hodín pred plánovanou prepravou, najneskôr však 30 minút pred odchodom autobusu.

Cestujúci uvedie podrobnosti prepravy – dátum, čas alebo číslo spoja a názov nástupnej a výstupnej zastávky. Podobným spôsobom vie prepravu zrušiť. Cena cestovného lístka bude v zmysle taríf.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM