Júlia Vargová Kultúra Rôzne

Babie leto v Ružindole: Zistite, ako to v skutočnosti bolo s miestnymi bosorkami

Trnava Tourism láka na bohatý program do neďalekej obce. Príďte zistiť, čo je pravdy na legendách o ružindolských čarodejniciach.

Ilustračný obrázok k článku Babie leto v Ružindole: Zistite, ako to v skutočnosti bolo s miestnymi bosorkami
15
Galéria
Zdroj: Trnava Tourism

„Vonku poletuje babie leto, a to znamená, že čarovné podujatie Ružindolská bosorka sa blíži. Celá obec spojila sily a pripravila atraktívny a bohatý program vhodný pre celú rodinu,“ láka na podujatie Oblastná organizácia cestovného ruchu, Trnava Tourism.

V Ružindole sa 5. októbra uskutoční jedinečná akcia nadväzujúca na legendy a historky o čarodejniciach, ktoré v obci údajne žili. Ako ozrejmuje Oblastná organizácia cestovného ruchu, Katka Šnajderová, Abdonička či Jamborka však v skutočnosti boli liečiteľkami, ktoré mnohé Ružindolčanky inšpirujú dodnes.

„V rámci bohatého programu pre deti a dospelých, ktorý začne o 12-tej a bude prebiehať až do 18-tej, sa návštevníci dozvedia o bylinkách, ktoré ružindolské ľudové liečiteľky v minulosti využívali, ale aj to, ako sa s nimi dá pracovať dnes. Príde tiež učiteľka lietania na metle, kováči odetí v čertovských kostýmoch či výrobcovia čarovných prútikov. Okrem toho milovníkom vína a medu predstavíme to najlepšie, čo obec ponúka,“ pozýva na podujatie Michaela Potočárová, riaditeľka Trnava Tourism.

Ako ďalej informuje Oblastná organizácia cestovného ruchu, za obecným úradom na malom námestí budú pripravené stánky s tými najlepšími vínami z miestnych vinárstiev a nebudú chýbať ani chutné plody od tamojších záhradkárov či rôzne dobroty starých mám.

Počas podujatia si na svoje prídu malí aj veľkí. Všetkých zaručene rozospieva a roztancuje spevácky zbor. Žiaci zo základnej školy v Ružindole si zas pripravili divadelné predstavenie pre deti plné zaujímavých kostýmov a kulís a najmenší si vyskúšajú aj výrobu mešcov a rôzne súťaže.

„Nechajte sa vtiahnuť príjemnou rodinnou atmosférou do magického prostredia podujatia Ružindolská bosorka a spoznajte krásy Regiónu Trnava,“ dodáva Trnava Tourism.

Foto: Ilustračné

Ružindolská bosorka
15
Galéria
Zdroj: Trnava Tourism
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM