Monika Hanigovská Rôzne

Betlehemské svetlo pricestuje vlakom do Trnavy: Odpálime si ho už čoskoro

Svetlo z Betlehema sa čoskoro vydá na svoju púť vlakom po Slovensku. Odpáliť si plamienok pokoja a mieru si budeme môcť aj na železničnej stanici v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo pricestuje vlakom do Trnavy: Odpálime si ho už čoskoro
17
Galéria
Zdroj: TASR

Odpálený plamienok pokoja, lásky a nádeje z Baziliky Narodenia Pána v Betleheme sa vydá vlakom 22. decembra po celom Slovensku. Nevynechá pritom ani Trnavu.

Skautské posádky ho doručia po 27 železničných tratiach do viac ako 330 miest a obcí. Niekoľkými spojmi pricestuje plamienok aj do Malého Ríma.

„Do Trnavy na železničnú stanicu príde Betlehemské svetlo troma spojmi,“ informoval náš spravodajský portál Slovenský skauting.

A to na R 605 Dargov (Bratislava – Košice) s príchodom do Trnavy o 10:41 hod., ďalej Betlehemské svetlo vydá vlakovým spojom REX 1725 (Bratislava – Prievidza) s príchodom do Trnavy 15:12 hod. a Os 2625 (Kúty – Trnava) s príchodom do Trnavy 17:01 hod.

Odtiaľ roznesú skauti plamienok do trnavských chrámov. „Informácie o kostoloch ešte zbierame,“ doplnili organizátori (19. decembra). Svetielko si však záujemcovia budú môcť odpáliť aj skôr. „Plamienok si môžu odpáliť aj počas zastávky vlaku.“

Cestu Betlehemského svetla po Trnave budeme sledovať a naďalej aktualizovať.

OBRAZOM: Symbol Vianoc, Betlehemské svetlo mieri aj do Trnavy
17
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM