Iné športy Šport

Bežecký ovál na Slávii je hotový: Pribudli nové trasy aj korčuliarska dráha

Nové povrchy dostali bežecké aj korčuliarske dráhy. Novinkou sú aj schody rôznych sklonov určené na záťažový tréning.

Ilustračný obrázok k článku Bežecký ovál na Slávii je hotový: Pribudli nové trasy aj korčuliarska dráha
Zdroj: Mesto Trnava

Bežecké trasy v športovom areáli Slávia sú pripravené na používanie. Posledným krokom pred ich kolaudáciou je dokončenie osvetlenia a terénnych úprav. Informovalo o tom mesto Trnava.

Projekt bežeckých trás je súčasťou projektu komplexnej revitalizácie Slávie.

Prečítajte si tiež

„V areáli športoviska realizáciou pribudli nielen nové bežecké trasy, ale aj šikmá 200 metrov dlhá bežecká dráha, zrekonštruovaný vonkajší ovál atletického štadióna, nové osvetlenie, korčuliarska dráha a mobiliár tvorený odpadkovými košmi a lavičkami,“ uviedlo mesto.

Nový povrch

Povrch bežeckých dráh je z červeného EPDM, ide o materiál s mechanickými vlastnosťami gumy a polyuretánu, ktorý zabezpečuje predovšetkým mäkkosť pri dopadoch.

Vonkajší ovál štadióna získal novú povrchovú vrstvu v podobe jemnejšieho asfaltového koberca vhodného na korčuľovanie. Rovnaký povrch má aj nová dráha pre korčuliarov.

Na tréningy

„Na nový bežecký a korčuliarsky okruh okolo futbalových ihrísk sa v zadnej časti areálu napája 200 metrov dlhá tréningová bežecká dráha so zmäkčeným povrchom. Tvorená je betónovým tubusom s dvojpercentným stúpaním a na okraji sú schody rôznych sklonov určené na záťažový tréning,“ informovalo mesto.

Novinka bude poskytovať podmienky na univerzálnu športovú prípravu širokej verejnosti od detí až po športových reprezentantov. Na jej realizáciu mesto získalo dotáciu z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vo výške 100 000 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM