Správy

Nové športoviská aj detské ihriská: Ako bude vyzerať areál ZŠ na SUT? VIZUALIZÁCIE

Ďalším školským areálom v Trnave, ktorý prejde rekonštrukciou, bude športový areál Základnej školy (ZŠ) na Námestí Slovenského učeného tovarišstva (SUT).

Ilustračný obrázok k článku Nové športoviská aj detské ihriská: Ako bude vyzerať areál ZŠ na SUT? VIZUALIZÁCIE
6
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Mesto podpísalo s realizátorom zmluvu v hodnote 1,24 milióna eur, aby do konca roka vybudoval okrem nových športovísk aj detské ihriská spolu so zázemím pre návštevníkov i pre správcu areálu, informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

V súčasnosti zároveň rozsiahlou obnovou prechádza aj areál ZŠ na Spartakovskej za 1,4 milióna eur.

Prístupná verejnosti

Športová a herná zóna na ZŠ SUT bude prístupná verejnosti, tak ako vo všetkých doteraz obnovených školských areáloch v Trnave, a odčlenená od priestorov školského dvora nízkym oplotením so vstupnou bránkou. Detské ihriská rozšíria plochu súčasného ihriska, časť z nich bude v tieni pod stromami.

Prečítajte si tiež

Pre všetky vekové kategórie

Existujúce herné prvky nahradia novými, koncipovanými predovšetkým pre školákov. Doplnkovo pribudnú aj prvky pre predškolákov a pre deti so zdravotným postihnutím.

„Mobiliár prispeje k užívateľskému komfortu návštevníkov areálu. Súčasťou budú okrem cvičebných a herných prvkov aj lavičky, piknikové sety, odpadkové nádoby, stojany na bicykle, stojan s pitnou vodou, systémy ochladzovania vonkajšieho priestoru vodou a tieniace konštrukcie,“ doplnila hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Rekonštrukcia areálu ZŠ na Námestí SUT
6
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM