Monika Hanigovská Kultúra

Bezplatné prehliadky Trnavy: So sprievodcom netradične po najkrajších miestach

Prehliadka bude oslavou Svetového dňa sprievodcov. Počas nej si Trnavčania, ale aj návštevníci mesta vychutnajú lákavé témy.

Ilustračný obrázok k článku Bezplatné prehliadky Trnavy: So sprievodcom netradične po najkrajších miestach
20
Galéria
Zdroj: Trnava Tourism

Trnava sa opäť pripojí k mestám na Slovensku, ale aj v zahraničí, ktoré počas Svetového dňa sprievodcov prevedú tisíce návštevníkov najvyhľadávanejšími turistickými atrakciami. Viac nám o pripravovanom podujatí prezradila riaditeľka Trnava Tourism Michaela Potočárová.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism pozýva na bezplatné prehliadky mesta a to netradičným spôsobom v sobotu 23. februára. Prehliadky sa uskutočnia v dvoch skupinách, v čase o 10.00 hod a 12.00 hod.

Vyše hodinu po najkrajších miestach

„Radi by sme návštevníkom Trnavy ukázali zaujímavé miesta, ktoré by pri ich návšteve mesta nemali chýbať,“ hovorí riaditeľka Trnava Tourism Michaela Potočárová a dodáva, že „začiatok a koniec prehliadok bude pred Mestskou vežou na Trojičnom námestí, ktorá je dominantou mesta.

„Záujemcovia prejdú s našimi sprievodcami za hodinu a pol tie najkrajšie historické miesta. Prehliadok sa môžu zúčastniť samozrejme aj Trnavčania,“ prezrádza riaditeľka Trnava Tourism.

Tohtoročná bezplatná prehliadka Malého Ríma zaostrila na témy s názvami Baroková Trnava a Gotická Trnava.

V prípade Barokovej Trnavy pôjde o trasu Mestská veža, Kostol sv. Jakuba, Kostol sv. Anny, Komplex univerzitných budov, Katedrála sv. Krstiteľa. V prípade Gotickej Trnavy o trasu Mestská veža, Mestská radnica, Mestské hradby, Karner a Bazilika sv. Mikuláša. Záujemcovia o prehliadky sa stretnú na Trojičnom námestí pod Mestskou vežou pred TIC – Región Trnava.

Chcú predstaviť dominanty Trnavy

Svetový deň sprievodcov v roku 1987 vyhlásila Svetová federácia asociácií sprievodcov cestovného ruchu (WFTGA). „Okrem propagácie záslužnej práce turistických sprievodcov chce Trnava domácim aj zahraničným návštevníkom poskytnúť možnosť zúčastniť sa prehliadok mesta, a tak spoznať všetky jeho dominanty – Baziliku sv. Mikuláša, Katedrálu sv. Jána Krstiteľa, tajomnú románskou kostnicu z 12. storočia či ochodzu mestských hradieb,“ informujú nás organizátori podujatia.

Prehliadky sú organizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

OBRAZOM :Objavujte krásy Trnavy na bezplatných prehliadkach
20
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: YouTube.com

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM