han Futbal Šport

"Bílí andelé" idú v pohári ĎALEJ! V derby si poradili s Malženicami

V 2. kole Slovnaft cupu vycestovali Trnavčania len pár kilometrov za mesto. Obec Malženice si na fortunaligistu brúsila zuby, ale prekvapenie sa nekonalo.

Ilustračný obrázok k článku "Bílí andelé" idú v pohári ĎALEJ! V derby si poradili s Malženicami
Zdroj: Facebook.com/FC Spartak Trnava

Malženice z tretej ligy Západ síce mali v pláne minimálne Spartak potrápiť, ale červeno-čierni im už v prvom polčase dali jasne najavo, kto bude mať oprat zápasu v rukách.

Pohodlne postúpili

Trnava sa ujala vedenia už po desiatich minútach hry, keď sa trafil Tumma. O päť minút už bolo 2:0 po presnom zásahu Cabrala. Potom mohli hostia udrieť viackrát, ale nepodarilo sa im skórovať. Domáci pocítili šancu, ale skúsenosť na strane Spartaka sa prejavila. V závere ešte vďaka Alvesa prikrášlili výsledok a postup do 3. kola Slovnaft cupu.

Tam narazia na Zvončín, ktorý pôsobí v piatej lige Západ.

Slová kouča

Ako sa vyjadril hlavný tréner Marián Šarmír k postupu Trnavy? „Ocitli sme sa v neľahkej situácii, keď sme nezvládli posledné tri ligové zápasy a museli sme si aj s hráčmi vyjasniť situáciu. Dnes sme mali jasný cieľ – do pätnástej minúty rozhodnúť zápas, čo sa nám aj podarilo. Keby sme do polčasu pridali aj ďalšie góly, mohlo byť po zápase. Takto sme v druhej polovici dali súperovi šancu nadýchnuť sa. Skúsenosťou a disciplinovanosťou v defenzíve sme to doviedli do zaslúženého postupu,“ povedal kouč pre fcspartaktrna­va.sk.

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM