Aktualizované BTW Správy Samospráva

Bročka sa ministrovi dopravy posťažoval na pomalú prípravu Južného obchvatu

Trnavský primátor vyjadril nespokojnosť s prácou Slovenskej správy ciest a rýchlosťou prípravy dokumentácie k Južnému obchvatu.

Ilustračný obrázok k článku Bročka sa ministrovi dopravy posťažoval na pomalú prípravu Južného obchvatu
Zdroj: facebook.com/Peter Bročka

Primátor trnavy Peter Bročka sa v utorok 19. mája stretol v Bratislave s ministrom dopravyca výstavby SR Doležalom. Návštevy ministerstva sa zúžastnili všetky krajské mestá združené v K8 a Únii miest. O stretnutí informoval Bročka na sociálnej sieti.

Hlavnými témami stretnutia boli cestné, železničné, ale aj cyklistické infraštruktúrne projekty a bytová výstavba. Bročka zhodnotil diskusiu za otvorenú a férovú, kde vznikol priestor aj na silnejšie vyjadrenia.

„Vyjadril som značnú nespokojnosť s prácou Slovenskej správy ciest a rýchlosťou prípravy dokumentácie k Južnému obchvatu. Pán minister si situáciu v jednotlivých rezortných organizáciách uvedomuje a ponúka rozhodne otvorenejšiu komunikáciu a spoluprácu medzi krajskými mestami a ministerstvom, čo oceňujem,“ povedal primátor.

Ďalšie stretnutie s ministrom Doležalom by malo prebehnúť v Trnave počas júna.

Fakty o Južnom obchvate

Južný obchvat má byť štvoprúdovou cestou, ktorá spojí Nitriansku a Bratislavskú cestu. Výkup pozemkov bol odhadnutý na cca 9,3 miliónov eur a výstavba na 36 miliónov eur bez DPH, pričom väčšina pozemkov už je vo vlastníctve štátu.

Štandardným postupom pri takomto projekte je štúdia uskutočniteľnosti, výkup pozemkov, prerokovanie Dokumentácie pre Stavebné Povolenie, zabezpečenie potrebných povolení ako je vyňatie pôdy z PPF, územného rozhodnutia a stavebného povolenia a verejná súťaž na zhotoviteľa stavby.

„Mesto aktívne a pravidelne komunikuje a opakovane deklaruje ponuku na spoluprácu na urýchlení projektu Slovenskej správe ciest (SSC) aj Ministerstvu dopravy,“ povedal Bročka o snahe mesta urýchliť projekt.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM