BTW Správy

Partia Trnavčanov čistila mesto aj počas koronakrízy. Môžete sa k nim pridať

Dohadujú sa na sociálnej sieti, stretávajú sa v pekných lokalitách Trnavy a robia mesto krajším. Najbližšia akcia bude v parku za Kauflandom.

Ilustračný obrázok k článku Partia Trnavčanov čistila mesto aj počas koronakrízy. Môžete sa k nim pridať
5
Galéria
Zdroj: www.facebook.com/lepsiatrnava

Trnava je čistejšia aj vďaka nenápadným hrdinom. Na facebooku si dohodnú miesto, ktoré sa rozhodnú vyčistiť, a čas, kedy sa tam stretnú. Prichádzajú jednotlivci aj páry, kamaráti aj rodičia s deťmi. Dokonca nie všetci, ktorí sa akcií zúčastňujú, sú Slováci. Všetci však majú spoločné to, že bývajú v Trnave a chcú spraviť naše mesto aspoň o trochu krajším. Združujú sa pod hlavičkou Lepšia Trnava, ale nepotrpia si na to veľmi. Ide im o vec a radi medzi sebou privítajú ďalších ľudí.

O najbližšej akcii informoval člen združenia Ladislav Beňo. „Stretneme sa v nedeľu o 9:00, aby sme vyčistili parčík za Kauflandom. Pozývame všetkých, ktorým záleží na prírode a životnom prostredí. Ochranné rukavice a igelitové vrecia budú zabezpečené. Každý dobrovoľník sa okrem chvíľ strávených s príjemnou partiou a pocitu zo zmysluplnej práce môže tešiť na pozornosť od predajne Kaufland,“ upresnil.

K udalosti sa môžete pridať na facebooku tu.

Združenie plánuje organizovať upratovacie akcie každý týždeň, ideálne v nedeľu, keď je väčšina obchodov zavretá. Podľa Beňa je to príležitosť, ako využiť čas lepšie.

Je fajn prejsť sa parkom a vyčistiť ho s spolu s ďalšími ľuďmi.

Od marca združenie podniklo už päť takýchto akcií. Naposledy sa dobrovoľníci prešli 17. mája Promenádou a zbavili park od odpadu. Našli sklenené fľaše, oblečenie, obuv aj doklady. Týždeň predtým vyzbierali odpad v okolí splavu v Kamennom mlyne. Vyzbierali pneumatiky, fľaše, káble, stavebný odpad, ležadlá, stoličky, nábytok, záhradný postrekovač, záhradné nožnice či plastové kvetináče. Podobným spôsobom predtým vyčistili park Janka Kráľa, ale aj lesík pri Štrkoch.

Odvoz vyzbieraného odpadu zabezpečuje mesto Trnava.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM