Komunálne voľby

Bročka v predvolebnom ROZHOVORE: Aké sú jeho priority v prípade opätovného zvolenia?

V jesenných komunálnych voľbách chce súčasný primátor Trnavy, 40-ročný Peter Bročka dostať od voličov mandát pre svoje tretie volebné obdobie, keď do samosprávy prišiel na základe volebných výsledkov v roku 2014.

Ilustračný obrázok k článku Bročka v predvolebnom ROZHOVORE: Aké sú jeho priority v prípade opätovného zvolenia?
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Peter Bročka kandiduje s podporou zoskupenia Lepšia Trnava. Rozhovor s Bročkom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora mesta Trnava.

V akom stave sa podľa vás nachádza mesto Trnava, aké najväčšie pozitíva i negatíva v ňom aktuálne vnímate?

Trnava má najlepšie finančné zdravie a druhý najnižší dlh z krajských miest. Patríme k najlepším v čerpaní eurofondov, aj napriek pandémii máme za sebou štyri roky rekordných mestských investícií.

Akým problémom mesto čelí, aké výzvy ho čakajú a ako na ne chcete reflektovať?

Je to energetická kríza, zareagovali sme na ňu výstavbou solárnych elektrární na strechách mestských budov. V Trnave aj vďaka atómovej elektrárni udržíme najnižšiu cenu tepla na Slovensku. Máme pripravený silný zásobník projektov pre nové eurofondové obdobie.

Prečítajte si tiež

Aké sú priority vášho programu, čo chcete v Trnave zmeniť, akým oblastiam sa prioritne štyri roky venovať, prípadne na čo nadviazať?

Kľúčové témy sú v doprave, kde máme pripravený systém inteligentného riadenia dopravy, vytvorenie bezpečných obytných zón a dokončenie projektovej prípravy veľkých akcií ako západné prepojenie či most medzi Kollárovou a Bratislavskou. Prioritou sú deti a rodiny, obnova sídlisk, zvyšovanie kapacity škôlok, školských a športových areálov a zariadení sociálnych služieb.

Kandidujete ako jednotlivec, alebo máte okolo seba tím spolupracovníkov? Prečo tak postupujete?

Kandidujem ako nezávislý. Spolu s tímom poslancov Za Lepšiu Trnavu nás spája spoločný program, ktorý Trnave zaručí pokrok aj v nasledujúcich rokoch.

Okrem Bročku kandidujú v Trnave na post primátora Matej Lančarič a Branislav Baroš ako nezávislí kandidáti, Marián Galbavý za SaS, Sme rodina, ODS a Šanca a Zdenko Rosina za Národnú koalíciu/Nezá­vislých kandidátov.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM