Dominika Handzušová Samospráva

Bročka vymenoval svojho zástupcu: TOTO je nový viceprimátor Trnavy

Novým viceprimátorom mesta Trnava sa stal Tibor Pekarčík. Venovať by sa mal najmä ekonomickým a majetkovým záležitostiam, komunálnym službám a školstvu.

Ilustračný obrázok k článku Bročka vymenoval svojho zástupcu: TOTO je nový viceprimátor Trnavy
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor mesta Trnava Peter Bročka určil svojho prvého zástupcu. Od 3. februára funkciu viceprimátora vykonáva poslanec mestského zastupiteľstva Tibor Pekarčík.

„Tibor Pekarčík pomáhal vytvárať myšlienky Lepšej Trnavy takmer od začiatku. Komunitné akcie pomáhal nielen organizovať, ale sa na nich aj pravidelne zúčastňoval,“ hovorí primátor Peter Bročka.

„Nový viceprimátor prichádza zo súkromného sektora, preto od neho očakávam, že do prostredia mestskej samosprávy prinesie skúsenosti a efektívne postupy z tejto oblasti a bude zodpovedne rozhodovať o nakladaní s verejnými prostriedkami,“ dopĺňa Bročka. Viceprimátor sa podľa neho bude venovať viacerým oblastiam, najmä však ekonomickým a majetkovým záležitostiam, komunálnym službám a školstvu.

Tibor Pekarčík vo voľbách kandidoval do volebného obvodu č. 1. Od občanov dostal 625 hlasov. Jehomeno figuruje aj v mestskej rade a je predsedom majetkovej komisie.

Foto: Jana Gmitterová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM