Rôzne

Bročkovi odklepli navýšenie platu: Takúto sumu si pripíše na účet

Primátor Peter Bročka začal poberať zvýšený plat s účinnosťou od 1. decembra 2018. Stalo sa tak na základe návrhu poslanca Juraja Fuzáka.

Ilustračný obrázok k článku Bročkovi odklepli navýšenie platu: Takúto sumu si pripíše na účet
11
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Na pokračovaní prerušenej ustanovujúcej schôdze mestského zastupiteľstva (MZ) v Trnave po komunálnych voľbách v utorok poslanci zvolili členov komisií a určili plat primátora. Peter Bročka bude v nasledujúcom období poberať plat vo výške 5404 eur.

Zákonom stanovená výška platu primátora mesta veľkosti Trnavy je 3378 eur.

Na základe návrhu poslanca Juraja Fuzáka bola táto zvýšená o 60 percent s účinnosťou od 1. decembra 2018. Doteraz mal trnavský primátor plat 4566 eur.

V úvode zasadnutia zložil sľub posledný, 31. zvolený poslanec Vladimír Ekhardt, ktorý sa nezúčastnil na otvorení ustanovujúceho zasadnutia 21. novembra, kde zložili sľub ostatní poslanci volebného obdobia 2018–2022.

Poslanecké plénum potom hlasovalo o zložení 10-člennej mestskej rady a majetkovej, bytovej, stavebnej, kultúrnej a športovej komisie, tiež komisie sociálnych vecí a zdravia, životného prostredia, na riešenie mandátov a sťažností a na ochranu verejného záujmu pri výkone verejných funkcií.

Samostatnou je komisia na udeľovanie ocenení, ktorá rozhoduje raz ročne o udelení čestného občianstva a Ceny mesta Trnava. Nakoľko sa komisie MZ a tiež výbory mestských častí skladajú z poslancov a zástupcov verejnosti, v januári sa očakáva výzva na prihlasovanie sa Trnavčanov, ktorí chcú v týchto orgánoch mesta pôsobiť.

OBRAZOM: Ako išiel čas s primátorom P. Bročkom
11
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM