Júlia Vargová Správy

Čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je odvolaný: Buďte však opatrní

Mesto Trnava informovalo o odvolaní času zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru.

Ilustračný obrázok k článku Čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je odvolaný: Buďte však opatrní
Zdroj: TASR

„Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave v súlade s § 4 písm. b) a s § 21 písm. a) zákona č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi v znení neskorších predpisov a s § 2 ods. 1 vyhlášky Ministerstva vnútra Slovenskej republiky č. 121/2002 Z. z. o požiarnej prevencii v znení neskorších predpisov odvoláva čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme v územnom obvode okresu Trnava,“ informuje radnica na svojom webe.

Odvolanie platí od poludnia 15. augusta 2019.

Okresné riaditeľstvo HaZZv Trnave tým odvolalo čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme v územnom obvode okresu, ktorý platil od druhého júla tohto roku.

V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý podľa mestskej stránky povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti.

Fyzickým osobám je zakázané najmä fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety, alebo používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru, vypaľovať porasty bylín, kríkov, stromov, krovie, slamu a iný biologický odpad, zakladať oheň v priestoroch alebo na miestach, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu.

Špecifické povinnosti v tomto čase majú aj vlastníci, správcovia alebo užívatelia lesných pozemkov v súvislosti s ochranou lesa pred požiarom.

Hoci je obdobie zvýšeného nebezpečenstva za nami, opatrnosť je vždy prvoradá a ľudia by mali manipulovať s ohňom v prírode zodpovedne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM