Júlia Vargová Rôzne

Vychutnajte si magickú atmosféru ruín: Katarínka láka na Noc hradov a zrúcanín

Kláštor a kostol svätej Kataríny Alexandrijskej láka návštevníkov na Noc hradov a zrúcanín už túto sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si magickú atmosféru ruín: Katarínka láka na Noc hradov a zrúcanín
14
Galéria
Zdroj: OZ Katarínka

„V noci zo soboty na nedeľu 17. augusta sa v areáli ruín kláštora a kostola sv. Kataríny Alexandrijskej uskutoční už tradičné letné podujatie Noc hradov a zrúcanín,“ lákajú organizátori podujatia na nezabudnuteľný zážitok na webe projektu Katarínka.

V magickej nočnej atmosfére v lesoch dechtického chotára sa uskutoční podujatie, ktoré je súčasťou verejných osláv dvadsiatich-piatich rokov projektu.

Ten oslavuje štvrť-storočnicu práve toto leto. V rámci projektu sa mladí ľudia formou letných táborov snažia zachrániť kláštor pred ďalším pustnutím a rúcaním. Organizátor projektu Občianske združenie Katarínka chce oprášiť jeho búrlivú a zaujímavú históriu.

„Aj tento rok budeme začínať sv. omšou, ktorú bude slúžiť vdp. Branislav Popelka „Beren“. Po nej bude nasledovať koncert Komorného orchestra ZOE,“ opisujú organizátori.

Podľa informácií zo stránky projektu, tento orchester už raz na Katarínke s veľkým úspechom účinkoval. „Preto nám veľmi pasuje aj do slávnostnej atmosféry osláv 25 rokov projektu záchrany Katarínky,“ dodávajú.

Súčasťou programu bude aj nočné sprevádzanie historickým objektom. Pre návštevníkov bude pripravené aj občerstvenie a priestor na tichú adoráciu. Ruiny v lone Malých Karpát tak okrem svätej omše ponúknu aj umelecký zážitok z koncertu a nezabudnuteľné zážitky pre veľkých aj malých.

Program:

  • 19:30 svätá omša
  • 21:00 koncert Komorného orchestra ZOE
  • Nočné sprevádzanie

Foto: ilustračné

Katarínka
14
Galéria
Zdroj: OZ Katarínka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM