Júlia Vargová Kultúra

Červeník sa stane dejiskom Slávností spevu, hudby a tanca: Pozrite ten program

Päťdesiaty-štvrtý ročník Slávností spevu, hudby a tanca Červeník 2019 láka na bohatú programovú ponuku pre návštevníkov každého veku.

Ilustračný obrázok k článku Červeník sa stane dejiskom Slávností spevu, hudby a tanca: Pozrite ten program
Zdroj: TASR

Druhý augustový víkend sa v areáli obce Červeník a v miestnom amfiteátri uskutoční v poradí už 54. ročník festivalu Slávnosti spevu, hudby a tanca Červeník 2019. Informovala o tom Veronika Behúlová z oddelenia záujmovej umeleckej činnosti Trnavského osvetového strediska. Od 9. do 12. augusta si v obci prídu na svoje malí aj veľkí. Podujatie organizuje Obec Červeník, Trnavský samosprávny kraj, agentúra TOPFEST, COOP Jednota Trnava SD, Trnavské osvetové stredisko a Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora v Trnave.

„V piatok program tradične odštartujú koncerty v amfiteátri, tento rok to budú EtueDogs, Reflexy, Smola a Hrušky, Nora Carusso, Desmod, Inekafe Summer Špeciál a DJ Luky,“ láka Behúlová.

„V sobotu festival pokračuje vystúpeniami hudobných interpretov a skupín Simsala, Šarišanci, Gladiator, Marián Greksa a Delykvenc, Bay City Rollers, Arzén a Bystrík. Takisto sa v sobotu uskutoční aj 38. ročník Behu zdravia o pohár predsedu COOP Jednoty Trnava, sprevádzaný vystúpením Dychového orchestra a mažoretiek z Novej Dubnice,“ pokračuje.

Na svoje si prídu aj deti. Pre najmenších sú v sobotu pripravené tvorivé dielne Malí remeselníci a na ARTpódiu pri Zvonici je pripravený jarmok ľudových remesiel. Na pláne je aj svätá omša ako poďakovanie za dar talentu a lásky v Kostole Obetovania Panny Márie a krojovaný sprievod účinkujúcich do amfiteátra, kde o 17:00 začne galaprogram.

V ňom sa predstavia folklórna skupina Cífer, domáca dychová hudba Verešvaranka i dedinská folklórna skupina Verešvaran, detský folklórny súbor Trnavček, Hanácky mužský zbor Rovina z Olomouca, folklórny súbor Slnečnica z Piešťan s ľudovou hudbou Michala Pagáča, dychová hudba Boršičanka Antonína Koníčka a folklórny súbor Vagonár z Popradu.

„Po skončení program pokračuje zábavou ,,Veselo pri Zvonici“, s muzikantmi a spevákmi z dychovej hudby Boršičanka. V pondelok bude v Červeníku doznievať festivalová atmosféra počas ktorej ešte na rozlúčku s tohtoročnými slávnosťami zahrá dychová hudba Verešvaranka. Počas celého festivalu bude sprístupnená Stála národopisná výstava ľudových odevov a nástrojov z Červeníka, tiež súkromná zbierka Dedičstvo predkov,“ dodáva Behúlová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM