han Správy

Chystáte sa na CINTORÍNY: Pozor nielen na opatrenia, ale aj EKOLÓGIU!

Cintoríny v meste Trnava budú cez Dušičky otvorené dlhšie. Lenže, majte na pamäti aktuálny lockdown a iné opatrenia. A ešte niečo, buďte ekologický!

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na CINTORÍNY: Pozor nielen na opatrenia, ale aj EKOLÓGIU!
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Mesto Trnava na svojej stránke poskytlo cenné rady všetkým tým, ktorí majú v pláne navštíviť cintoríny.

Aké sú otváracie časy?

Tento rok budú všetky štyri pohrebiská v Trnave otvorené od 26. októbra do 10. novembra medzi 7.00 h a 22.00 h. Kanceláriu správy pohrebísk na Kamennej ceste 1 bude možné navštíviť v bežných časoch.

"Pôvodne sme zamýšľali predĺžiť otváraciu dobu kancelárie správy pohrebísk aj na piatok poobede a počas víkendu, s ohľadom na včera oznámené nariadenia Vlády Slovenskej republiky ostávame pri pôvodnom čase,“ hovorí vedúca odboru komunálnych a cintorínskych služieb Mestského úradu v Trnave Zuzana Bodišová na trnava.sk.

„V daný víkend sa uskutoční aj celoplošné testovanie na koronavírus a momentálne nie je možné odhadnúť, do akej miery budú ľudia počas Dušičiek rešpektovať aktuálne obmedzenia zo strany štátu, sme však pripravení tak ako po minulé roky.“

Dobrá rada

V Trnave dbajú aj na zvýšenú ekológiu a na stránke radia obyvateľom aj v tomto smere. „Odhliadnuc od toho, kedy a za akých podmienok bude možné cintoríny navštíviť, je dobré zamyslieť sa nad tým, čo na ne nosíme, teda ešte pred kúpou kahancov, kytíc a vencov zvážiť materiály, z ktorých sú vyrobené,“ uvádza sa na www.trnava.sk.

Úcta zosnulým sa dá totiž vykonať aj tak, aby naša planéta až tak netrpela. „Dá sa to úplne jednoducho a dokonca to šetrí nielen životné prostredie, ale aj peňaženku. Stačí vysadiť napríklad chryzantémy v črepníkoch, ktoré sú typickým kvetom pre toto obdobie a dajú sa bez problémov zohnať takmer v každom supermarkete. Rovnako pekné ako umelé vence sú aj tie z prírodných materiálov – farebné lístie, okrasné plody, vetvičky, mach, sušené kvety, šišky a dreviny sú všade okolo nás,“ radia na oficiálnej stránke mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM