BTW Správy

Chystáte svadbu? Nevesta a ženích si v Trnave môžu na sobáš pozvať dvadsať hostí

Po uvoľnení preventívnych opatrení si mladomanželia môžu od soboty 23. mája pozvať do dvadsať hostí. Hudobný sprievod, recitáciu a spev zatiaľ nie.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte svadbu? Nevesta a ženích si v Trnave môžu na sobáš pozvať dvadsať hostí
Zdroj: TASR

Najviac dvadsať hostí sa budú môcť od soboty 23. mája zúčastniť na sobáši v Trnave po uvoľnení preventívnych opatrení proti koronavírusu. Podľa hovorkyne mesta Veroniky Majtánovej však sobáše naďalej zostanú bez hudby, recitácie a spevu.

„Po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trnave a zvážení priestorových možností obradnej siene radnice sme sa rozhodli, že na obrade bude po novom môcť byť prítomných aj do dvadsať svadobných hostí,“ uviedla viceprimátorka Trnavy Eva Nemčovská.

Preventívne pravidlá

Všetci prítomní vrátane nevesty a ženícha musia mať pri obrade prekryté ústa a nos rúškom a pred vstupom použiť dezinfekciu na ruky alebo jednorazové rukavice. Medzi prítomnými, okrem členov spoločnej domácnosti, musia byť aspoň dvojmetrové odstupy. To platí aj pri vychádzaní z obradnej siene.

Na obradoch nesmú byť ľudia v nariadenej karanténe alebo s príznakmi infekčného ochorenia dýchacích ciest.

„Od začiatku preventívnych opatrení do konca apríla sme na radnici mali 18 svadobných obradov. Striedajú sa na nich viacerí sobášiaci poslanci, pričom pri ich výbere vždy berieme do úvahy, či nemajú doma osobu z rizikovej skupiny na ochorenie COVID-19, napríklad tehotnú manželku a podobne,“ doplnila viceprimátorka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM