han Správy

ČÍSLA nepustia! Trnava má zase viac prípadov nakazených koronou

Nová vlna koronavírusu ukazuje, že sa v Trnave a okolí musia mať všetci na pozore. V celom kraji prevládajú nelichotivé čísla aj druhý deň po sebe.

Ilustračný obrázok k článku ČÍSLA nepustia! Trnava má zase viac prípadov nakazených koronou
Zdroj: TASR/AP

Na Slovensku vo štvrtok (17. 9.) pribudlo 235 nakazených novým koronavírusom, ich celkový počet tak stúpol na 6256. Laboratóriá otestovali 5542 vzoriek. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke.

Vyšší počet v Trnave

Pri pohľade na tabuľku prípadov z celého Slovenska je vidieť, že včera bolo v Trnave nakazených deväť pacientov a teraz je to o jedného viac.

Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti priblížilo, že pozitívne testovaných bolo 116 žien a 119 mužov, sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 89 rokov.

Okresy a počet nakazených

Bratislava (48), Námestovo (12), Skalica (12), Snina (11), Trnava (10), Košice (9), Nitra (8), Topoľčany (8), Nové Zámky (7), Prievidza (7), Banská Bystrica (6), Dunajská Streda (6), Trebišov (6), Trenčín (6), Levice (5), Piešťany (5), Senica (5), Stará Ľubovňa (5), Žilina (5), Galanta (4), Liptovský Mikuláš (4), Michalovce (4), Tvrdošín (4), Bánovce nad Bebravou (3), Humenné (3), Poprad (3), Spišská Nová Ves (3), Žiar nad Hronom (3).

Po dvoch prípadoch zaznamenali okresy Detva, Dolný Kubín, Ilava, Komárno, Prešov, Senec. Jeden pozitívny prípad bol v okresoch Brezno, Čadca, Lučenec, Malacky, Partizánske, Pezinok, Púchov, Ružomberok, Svidník, Turčianske Teplice a Veľký Krtíš.

Trnavský kraj

Porovnáme si aj čísla zo včerajška, kedy ich bolo dokopy v Trnavskom kraji 49. Aspoň v tomto porovnaní nastal pokles, pretože spolu všetky okresy majú 42 osôb s ochorením na COVID-19.

Ďalšie čísla

Počet hospitalizovaných pacientov v nemocniciach s novým koronavírusom alebo s podozrením naň vzrástol podľa rezortu o sedem, aktuálne je v nemocniciach 128 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 106 pacientov.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti je desať pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 12 ľudí. Počet uzdravených sa zvýšil na 3390. Slovensko v súčasnosti eviduje 2827 aktívnych prípadov.

FOTO: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM