han Správy

Všetky žarty idú bokom! KEDY Trnava prepína COVID semafor na červenú?

Už dosť! To si povedal krízový štáb Trnavy. Znamená to, že na pomyselnom semafore COVID-19 mesta budú od tohto dátumu platiť prísne opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Všetky žarty idú bokom! KEDY Trnava prepína COVID semafor na červenú?
Zdroj: unsplash.com

Môžu za to zhoršujúce sa čísla počtu nakazených ľudí na nový koronavírus v meste. Len včera, čiže v stredu 17. septembra, ich bolo v Trnave 9, ale dokopy v celom kraji až 49.

Už sa pôjde na „červenú“

Takže, odkedy sa Trnava dá do prísneho režimu? Krízový štáb mesta na svojom rokovaní vzhľadom k zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii rozhodol, že od pondelka 21. septembra 2020 budú v rámci pôsobnosti samosprávy platiť sprísnené opatrenia na predchádzanie šírenia koronavírusu.

Zároveň sa na základe rozhodnutia konzília odborníkov na štátnej úrovni prepína tzv. COVID semafor v okrese Trnava na červenú.

Všetko je pod dohľadom

„Všetky kroky konzultujeme s Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky aj Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave. Prosíme občanov, aby sa správali zodpovedne k sebe aj k okoliu a rešpektovali aktuálne usmernenia. Je veľmi dôležité dbať na dôkladnú hygienu rúk, dodržiavať bezpečné odstupy a samozrejme, nosiť ochranné rúško,“ hovorí viceprimátorka Trnavy Eva Nemčovská.

FOTO: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM