Správy

Čistý deň žaluje exposlankyňu: Žiada ospravedlnenie a mastné odškodné

Na Okresnom súde v Trnave sa začalo vo štvrtok 13. mája pojednávanie s bývalou poslankyňou Natáliou Blahovou. Žalobu na ňu podal Čistý deň.

Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Okresný súd (OS) v Trnave vo štvrtok od rána prerokúva žalobu galantskej neziskovej organizácie Čistý deň na bývalú poslankyňu Národnej rady (NR) SR Natáliu Blahovú.

Žaluje ju za neoprávnený zásah do dobrej povesti právnickej osoby, domáha sa ospravedlnenia a finančnej kompenzácie vo výške 60 000 eur.

Poslanecká imunita

Blahová v prestávke pojednávania uviedla, že v prípade jej vyjadrení o zisteniach v Čistom dni ide o výroky v čase výkonu jej mandátu na pôde parlamentu a v menšej časti pre médiá a podľa nej podliehajú poslaneckej imunite.

„Sudkyňa v úvode pojednávania vyjadrila právny názor, že nie sú spôsobilé zasiahnuť do dobrej povesti,“ informovala Blahová.

Uviedla, že v jej vyjadreniach išlo o informácie o výsledkoch z kontrol v zariadení Čistý deň, z poslaneckého prieskumu alebo to boli citácie výpovedí poškodených detí.

Pojednávanie pokračuje popoludňajšou časťou. Žalobca sa k doterajšiemu priebehu pre médiá nevyjadril.

Aktuálne témy

Kauza Čistý deň

Žaloba neziskovej organizácie, ktorú právne zastupuje Zuzana Tománková, nadväzuje na široko medializovanú kauzu galantského resocializačného zariadenia, na problémy ktorého upozornila exposlankyňa (vtedy za SaS) pred piatimi rokmi.

Po prešetrení situácie postupne prišlo resocializačné zariadenie o akreditáciu, konal sa súd s dvoma bývalými zamestnancami pre sexuálny styk s maloletými chovankyňami a Čistý deň prišiel aj o strechu nad hlavou.

Jednu z budov, ktoré využíval, vrátil Trnavskému samosprávnemu kraju na vyžiadanie v krátkom čase, o druhú budovu je TTSK s neziskovou organizáciou v súdnom spore.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM