Dominika Handzušová Futbal

City Arena rastie podľa plánov: Slávnostný otvárací ceremoniál v auguste

Výstavba domovského stánku Spartaka Trnava pokračuje v súlade s prvotnými plánmi. Jeho otvorenie budú sprevádzať akcie v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku City Arena rastie podľa plánov: Slávnostný otvárací ceremoniál v auguste
Zdroj: TASR

Otvorenie futbalového štadióna City Arena spoločne s priľahlou obchodnou galériou by sa malo uskutočniť v piatok 21. augusta 2015 vo večerných hodinách. Klub by ho chcel zápasovo pokrstiť o dva dni neskôr.

Známi speváci a zápas legiend

Oficiálne otvorenie celého projektu bude pre mesto Trnava predstavovať významný deň. „Pri tejto príležitosti pripravujeme sprievodné akcie aj v centre mesta, do Trnavy zavítajú slovenskí i zahraniční speváci zvučných mien,“ uviedol na oficiálnom webe Spartaka predseda predstavenstva investorskej spoločnosti Pavol Adamec.

Na klubovej úrovni by mali štadión pokrstiť v nedeľu 23. augusta. Definitívny scenár osláv ešte známy nie je, vedenie „bílych andelov“ však pracuje na exhibičnom dueli, v ktorom proti sebe nastúpia starí páni Spartaka a legendy Ajaxu Amsterdam. Následne na trávnik vybehnú A mužstvá, organizátori chcú pritiahnuť do Trnavy klub európskeho formátu.

Na štadión zavíta aj reprezentácia Slovenska. V septembri ju tu čaká duel s Ukrajinou.

Intenzívne práce pokračujú

Štadión je projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek UEFA a FIFA. Súčasťou areálu bude dvojpodlažné podzemné parkovisko, administratívne priestory a obchodné centrum s multikinom. Celý komplex bude spĺňať štandardy moderných stavieb vrátane ekologických technológií a energetickej úspornosti. V súčasnosti sa intenzívne pracuje aj v interiéri, kde pracovníci inštalujú siete, vzduchotechniku a elektroinštalácie. V hľadisku futbalového stánku osadili už takmer päťdesiat percent sedadiel.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM