han Správy Samospráva

Cyklotrasa na Spartakovskej je už takmer hotová: Aké budú jej vychytávky? FOTO

Rýchly proces. Aj tak sa dá okomentovať realizáciu cyklochodníka na Spartakovskej ulici. Mesto Trnava len v júni vyhlásilo súťaž vo verejnom obstarávaní, a už sa finišuje.

Ilustračný obrázok k článku Cyklotrasa na Spartakovskej je už takmer hotová: Aké budú jej vychytávky? FOTO
Zdroj: facebook.com/Peter Bročka

O tom, že sa spomínaná ulica dočká nového chodníka a cyklotrasy, sme vás informovali v tomto ČLÁNKU. Neubehlo ani päť mesiacov a inovácia tejto časti Trnavy je tesne pred dokončením.

Výhody cyklotrasy

O aktuálnej situácii informuje aj primátor Trnavy Peter Bročka. „Dopravný koridor dostal úplne iný ráz a je teraz výrazne funkčnejší. Vzniklo ďalšie napojenie Družby na kostrovú sieť cyklotrás a sme o krok bližšie k napojeniu na železničnú stanicu,“ uviedol Bročka na Facebooku.

Táto cyklotrasa v krajskom meste bude mať niekoľko špičkových noviniek, ktoré ocenia ako chodci, vodiči, tak aj cyklisti. „LED osvetlenie prechodov, vrátané ostrovčekov zvýšilo viditeľnosť a bezpečnosť prechodu cez cestu. Zdvojili sme aj oddeľovací obrubník a všetci sme pokojnejší,“ píše ešte primátor mesta a na záver dodal: „Dopravákov skúsime ešte presvedčiť na vyvýšené priechody pre chodcov a cyklistov na vjazdoch do sídliska, čo sú prvky, ktoré vytvoria bezpečnejšie prostredie pre najslabších účastníkov mestskej mobility.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Vizualizácia cyklotrasy na Spartakovskej
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

SPARTAKOVSKÁ TESNE PRED DOKONČENÍM Dopravný koridor dostal úplne iný ráz a je teraz výrazne funkčnejší. Vzniklo ďalšie...

Posted by Peter Bročka on Saturday, November 28, 2020
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM