Aktualizované BTW Správy Samospráva

Na Spartakovskej vznikne cyklotrasa, napojí sa pri City Arene

Mesto Trnava vyhlásilo v utorok 9. júna súťaž vo verejnom obstarávaní.

Ilustračný obrázok k článku Na Spartakovskej vznikne cyklotrasa, napojí sa pri City Arene
4
Galéria

Spartakovská ulica sa dočká nového chodníka a cyklotrasy, ktorá prepojí ulicu V. Clementisa s cyklochodníkom pri City Arene. Predpokladaná hodnota zákazky je 401.722 eur vrátane DPH, financovaná bude z eurofondov. Informáciu zverejnilo mesto na webovej stránke verejného obstarávania.

„Predmetom zákazky je realizácia cyklistickej cestičky a obnovy chodníka pre peších po ľavej strane (popri zimnom štadióne) komunikácie od križovatky s Hlbokou až po križovatku s V. Clementisa až po prvú odbočku do vnútrobloku,“ je uvedené v dokumente.

Cyklochodník s šírkou 2,5 metra bude dlhý 550 metrov.

Vyhotovený má byť z červeného asfaltu, chodník pre chodcov z betónovej dlažby. Výstavba si vyžiada výrub niekoľkých stromov, súčasťou projektu je však náhradná výsadbu.

„Na túto akciu sme získali eurofondy vo výške 390 tisíc eur. Ide o ďalší segment napojenia Družby na kostrovú sieť mestských cyklotrás. Zo Spartakovskej sa tak dostanete s deťmi bezpečne až do Kamenáča,“ uviedol k plánovanej cyklotrase primátor Bročka.

Paralelne s touto akciou chce mesto súťažiť z vlastných prostriedkov aj realizáciu nového parkoviska pred zimným štadiónom, kde pribudne 30 nových miest.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM