Krimi

Ďalšia tragédia v Trnavskom kraji: Mladý šofér neprežil náraz do stromu

Na cestách v Trnavskom kraji vyhasli počas minulého týždňa životy dvoch ľudí. K ďalšej tragickej nehode došlo v pondelok 13. decembra.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia tragédia v Trnavskom kraji: Mladý šofér neprežil náraz do stromu
5
Galéria

Polícia na cestách v Trnavskom kraji vykonala počas uplynulého týždňa (6. – 12. 12.) 3 783 dychových skúšok na alkohol, čo je o 353 viac ako týždeň predtým. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Pilo viac vodičov

Z nich vyšlo 27 kontrolovaných s pozitívnym výsledkom, čo je o päť viac ako v predchádzajúcom týždni.

„Z tohto množstva bolo 15 vodičov, čo je o päť vodičov viac ako v predchádzajúcom týždni, cyklistov bolo rovnako ako týždeň predtým 12. Viac ako jedno promile alkoholu v dychu zaznamenala polícia u ôsmich vodičov, ktorí sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uviedla Antalová.

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 45 škodových udalostí, čo je o sedem viac ako týždeň predtým.

Vyhasli dva životy

„Pri 31 dopravných nehodách zahynuli dve osoby. V okrese Trnava svojim zraneniam podľahla 41-ročná spolujazdkyňa z auta, ktoré zišlo z cesty a narazilo do stromu. V okrese Galanta neprežil zrážku s autom 73-ročný cyklista. Tri osoby utrpeli ťažké zranenie a ľahko sa zranilo šesť účastníkov dopravných nehôd. Dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu spôsobili šiesti vodiči,“ informovala hovorkyňa.

Zo Slovenska

Tragicky sa začal aj nový týždeň. „V okrese Dunajská Streda sa, krátko po polnoci, stala dopravná nehoda, pri ktorej vyhasol život 36-ročného muža. Za necelý týždeň ide už o druhú tragédiu na cestách v tomto okrese,“ konštatuje polícia.

Čo sa stalo?

Nehoda sa stala v pondelok 13. decembra na ceste III. triedy, medzi obcami Jurová a Moravské Kračany. „Z neznámych príčin prešiel vodič auta Nissan Pathfinder, pri prejazde mierne pravotočivej zákruty, do protismeru, zišiel z cesty a s autom narazil do stromu. Pri silnom náraze muž utrpel zranenia, ktorým žiaľ, na mieste podľahol. To, či bol pri nehode prítomný alkohol, budú zisťovať z jeho krvi,“ uviedla krajská polícia.

Okolnosti nehody a príčinu, prečo muž nezvládol riadenie, polícia intenzívne vyšetruje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie udalosti

Ďalšia tragédia v Trnavskom kraji: Mladý šofér neprežil náraz do stromu
5
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM