Krimi

V Trnave a okolí vyčíňajú zlodeji: Vykrádajú kontajnery na elektroodpad

Červeno-biele kontajnery na drobný elektroodpad sa stali terčom zlodejov. Podľa firmy, ktorá zber prevádzkuje, ide o organizovanú skupinu.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave a okolí vyčíňajú zlodeji: Vykrádajú kontajnery na elektroodpad
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Spolu osem červeno-bielych kontajnerov na drobný elektroodpad v Trnave zničili a k tomu jeden aj podpálili doposiaľ neznámi páchatelia.

Polícia prípad rieši ako prečin poškodzovania cudzej veci a na objasnení skutku a stotožnení intenzívne pracuje, informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Organizovaná skupina?

Spoločnosť prevádzkujúca zber elektroodpadu odviezla z mesta všetky poškodené a tiež štyri zostávajúce kontajnery a chce ich vrátiť, až keď bude páchateľ vypátraný.

„Polícia rieši prípad podpáleného kontajnera ako prečin poškodzovania cudzej veci. Na prelome novembra a decembra poškodila neznáma osoba otvor na kontajneri, vzápätí v ňom založila požiar, ktorý zničil celú jeho vnútornú časť. Majiteľovi vznikla škoda na majetku viac ako 1 000 eur,“ uviedla Antalová.

Podľa slov zástupcu prevádzkujúcej spoločnosti Asekol SK Tomáša Štefančíka spôsob poškodzovania nádob aj kamerové záznamy nasvedčujú, že ide pravdepodobne o organizovanú skupinu, ktorá kontajnery ničí s cieľom obohacovania sa určitým typom elektroodpadu.

Prečítajte si tiež

Zničili ja ďalšie

„Páchatelia vo väčšine prípadov vylomili spodnú časť vhadzovacieho otvoru, vďaka čomu sa dostali dovnútra a bez väčších problémov si z kontajnerov dokázali povyberať, čo ich zaujímalo. V niektorých prípadoch ukradli aj senzory na sledovanie naplnenosti kontajnerov,“ uviedol Štefančík.

Dodal, že neznámi páchatelia následne zničili aj ďalších 11 kontajnerov v okruhu 50 kilometrov od Trnavy.

Červeno-biele kontajnery slúžia na zber a následnú recykláciu drobného elektroodpadu, ktorý nepatrí do zmesového komunálneho odpadu. Kým sa červeno-biele kontajnery do trnavských ulíc nevrátia, Trnavčania môžu, ako uvádza radnica na svojom webe, odpad tohto druhu odniesť na zberné dvory alebo do predajní elektrospotrebičov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM