Dominika Handzušová Správy

Dážď komplikuje život vo všetkých častiach Trnavského kraja: Kde je situácia najhoršia?

V dôsledku výdatných zrážok hasiči v Trnavskom kraji doteraz zaznamenali viacero technických zásahov. V okresoch je problém so zaplavením ciest, vyvrátenými stromami či zosuvom svahov. Voda dokonca už zaplavila aj priestory domov.

Ilustračný obrázok k článku Dážď komplikuje život vo všetkých častiach Trnavského kraja: Kde je situácia najhoršia?
Foto: Katarína Oravská

Najhoršia situácia je na juhu kraja v okresoch Galanta a Dunajská Streda. Práve tu voda zaplavila priestory viacerých rodinných domov. Hasiči odčerpávajú zaplavené priestory a monitorujú situáciu.

V okrese Piešťany prudký dážď spôsobil podmáčanie a následný zosuv časti svahu v obci Prašník. „Situácia v obci je komplikovaná. V týchto chvíľach hasiči vykonávajú evakuáciu asi pätnástich osôb,“ informoval krajský hovorca hasičov v Trnave Tomáš Bílik.

S vodou hasiči bojujú tiež na Záhorí v okrese Senica. „Hasiči na viacerých miestach vykonávajú odčerpávanie vody a monitorujú vývoj situácie a tiež odstraňovali vyvrátené stromy alebo ich časti. V dôsledku zhoršenej poveternostnej situácie neboli zaznamenané žiadne zranenia civilných osôb,“ povedal Bílik.

Situáciu v Trnavskom kraji naďalej komplikuje výdatný dážď. Slovenský hydrometeorologický ústav v dôsledku pretrvávajúcich zrážok vyhlásil pre okres Trnava 3. stupeň povodňovej aktivity. Pre ostatné okresy Trnavského kraja je vydaný 1. a 2. stupeň povodňovej aktivity.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM