Monika Hanigovská Rôzne

Deň otvorených dverí na Katarínke: Divadlo, tance, dielne aj výhľad z veže

Deň otvorených dverí na Katarínke prinesie bohatý program pre malých a veľkých. Oslavy sa budú niesť v duchu významného výročia.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí na Katarínke: Divadlo, tance, dielne aj  výhľad z veže
9
Galéria
Zdroj: TASR

V Dechticiach na sviatok sv. Cyrila a Metoda odštartujú oslavy. Vo štvrtok 5. júla sa uskutoční Deň otvorených dverí na Katarínke, ktorý bude v znamení osláv 400. výročia od založenia kostola a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej.

„Zakladacia listina bola vydaná grófom Krištofom Erdődym, dňa 21. decembra roku 1618, v neďalekom Chtelnickom kaštieli,“ informoval náš spravodajský portál Ľubo Blišák, člen org. tímu projektu Katarínka, ktorý pripravuje už v poradí 18. ročník tohto podujatia.

Medzi parkoviskom a Katarínkou, bude v prípade potreby k dispozícii „kyvadlová doprava – biela kocábka“.

Celodenné podujatie prinesie množstvo zaujímavého programu. Pre návštevníkov bude pripravené historické divadlo v podaní OZ Zámok Hlohovec, tanečné vystúpenie, tvorivé cechy a dielne, výklad aj výhľad z veže.

„Celodenné podujatie, ktoré pripravujú dobrovoľníci z Katarínky, začne slávnostnou sv. omšou pred kostolom, so začiatkom o 11.00 hod. Po sv. omši o 12.45 hod., si môžu návštevníci pozrieť historické divadlo v podaní OZ Zámok Hlohovec, súčasťou vystúpenia bude aj tanečná skupina Saltarello,“ informujú organizátori.

Zdroj: TASR

Organizátori však mysleli aj na najmenších a tiež hladné žalúdky. „Po skončení kultúrnej časti programu sú pre rodiny s deťmi a pre najmenších pripravené tvorivé cechy a dielne. Všetci prítomní si zároveň môžu pochutnať na občerstvení,“ doplnili ďalej dobrovoľníci z projektu Katarínka.

Aj interaktívny výlet do 17. storočia

Organizátori chceli oslavy ozvláštniť. „V poradí 18. ročník podujatia je výnimočný a preto si organizátori pre návštevníkov pripravili aj netradičné ozvláštnenie v podobe interaktívneho výletu do 17. storočia,“ informujú ďalej členovia tamojšieho organizačného tímu. Ako ďalej dodali, súčasťou bude historický výklad o kostole a kláštore v podaní prítomných dobrovoľníkov.

Oslavy si budú môcť návštevníci vychutnať aj s krásnym výhľadom z veže. Organizátori podujatia však odporúčajú záujemcom informovať sa už vopred o podmienkach pre výstup na ich webovej stránke.

Návštevníci sa na Katarínku dostanú pešo, po vyznačených turistických trasách z okolitých obcí Naháč, Dechtice, alebo Dobrá voda. Zároveň je možné využiť aj odstavné parkovisko pod Katarínkou, na ktoré sa dá dostať odbočkou medzi obcami Naháč a Dechtice.

Zdroj: OZ Katarínka

Kompletný program podujatia

od rána: putovanie z okolitých dedín

  • 10.00 hod. pešie putovanie z Parkoviska Katarínka pod lesom
  • 11.00 hod. svätá omša
  • 12.45 hod. historické divadlo, OZ Zámok Hlohovec a tanečná skupina Saltarello
  • 13.15 hod. občerstvenie
  • 13.15 hod. tvorivé dielne a cechy
  • 13.15 hod. interaktívny výlet do 17. storočia
OBRAZOM: Deň otvorených dverí na Katarínke v predchádzajúcich ročníkoch
9
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: achívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM