Správy

Denné detské sanatórium v Trnave sa modernizuje: Pribudol i špeciálny nový prístroj

Fakultná nemocnica Trnava modernizuje svoje Denné detské sanatórium. V interiéri už prebehli rekonštrukčné práce a pribudol i nový prístroj, ktorý bude slúžiť na terapiu malých pacientov s poruchou hybnosti.

Ilustračný obrázok k článku Denné detské sanatórium v Trnave sa modernizuje: Pribudol i špeciálny nový prístroj
Zdroj: Dnes24.sk

Denné detské sanatórium má za sebou rekonštrukčné práce v interiéri a inštaláciu nového lasera, ktorý bude slúžiť na terapiu malých pacientov s poruchou hybnosti, pomáha pri bolesti, u detí podporuje metabolizmus buniek a má regeneračný účinok.

Rozsiahla rekonštrukcia sa uskutočnila vďaka spolupráci nemocnice s občianskym združením Spectra, ktoré podporuje modernizáciu zdravotníckych služieb pre obyvateľov Trnavského a Nitrianskeho kraja. Vďaka projektu v celkovej výške 30.000 eur sa tak zvýšila kvalita zdravotnej starostlivosti v jedinom dennom sanatóriu pre deti v Trnavskom kraji. Nemocnica sa snaží orientovať spoluprácu s partnermi práve na pracoviská, ktoré akútne potrebujú rekonštrukciu a vybavenie technikou, informoval jej hovorca Matúš Stračiak.

Denné sanatórium pre deti so zameraním na ochorenia nervového a pohybového ústrojenstva bolo zriadené v roku 1989. Jeho náplňou je poskytovanie komplexnej liečebno-preventívnej a rehabilitačnej starostlivosti pre deti od prvého do šiesteho – siedmeho roku. Odborná zdravotná starostlivosť je rozdelená do lôžkovej a ambulantnej časti, poskytuje odborné diagnostické, terapeutické a poradenské neurologické, psychologické a rehabilitačné vyšetrenia a terapiu. Významnou novinkou je Montessori liečebná pedagogika, rehabilitačné výkony spočívajú v individuálnej a skupinovej liečebnej telesnej výchove a v reflexnej metodike podľa profesora Vojtu.

Občianske združenie Spectra podporuje a rozvíja široké spektrum aktivít vo vzdelávaní, podpore znevýhodnených skupín obyvateľstva, zdravotníctve, športe, dobrovoľníctve, ochrane životného prostredia, ale aj v oblasti vedy, výskumu a inovácií. Patrí medzi najväčšie občianske združenia na Slovensku, aktívne sa angažuje vo všetkých oblastiach rozvoja spoločnosti a vytvárania príležitostí pre mladých ľudí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM