Futbal

Derby na Slovane bude BEZ fanúšikov Spartaka: Trnavčania sa do sektoru NEDOSTANÚ

Nedávny zápas Slovana so Spartakom má dohru. Najbližšie derby bude bez fanúšikov trnavského klubu.

Ilustračný obrázok k článku Derby na Slovane bude BEZ fanúšikov Spartaka: Trnavčania sa do sektoru NEDOSTANÚ
10
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Fanúšikovia Spartaka Trnava sa nedostanú do sektoru hostí v najbližšom tradičnom derby Fortuna ligy na štadióne Slovana Bratislava. O uzatvorení týchto priestorov rozhodla Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (SK SFZ) v súvislosti s incidentmi v predchádzajúcom súboji oboch rivalov na Tehelnom poli na začiatku marca.

Udelili ZÁKAZ

„DK SFZ ukladá Spartaku Trnava zákaz objednať vstupenky do sektoru hostí na najbližšie majstrovské stretnutie Fortuna ligy proti ŠK Slovan Bratislava,“ píše sa v úradnej správe disciplinárky. Slovan sa doma s Trnavou najbližšie stretne 29. apríla v 7. kole nadstavbovej časti najvyššej súťaže.

DK SFZ zároveň uložila obom klubom pokuty za správanie sa fanúšikov v inkriminovanom stretnutí 22. kola zo 4. marca, v ktorom Slovan vyhral nad Spartakom 4:1. Polícia vtedy musela zasiahnuť po výtržnostiach v sektore pre fanúšikov hostí a riešila aj incidenty mimo štadióna. V nasledujúcich dňoch obvinila viacero osôb, ktorým hrozí trest odňatia slobody.

Prečítajte si tiež

Dostali pokutu

Spartak Trnava musí na základe rozhodnutia disciplinárky zaplatiť pokutu 3-tisíc eur za hrubé nešportové správanie sa divákov v zápase na Slovane – vulgárne pokriky na adresu súpera, prejavy hanobiace príslušnosť k národnosti, použitie pyrotechniky a poškodenie vybavenia štadióna.

DK SFZ zároveň uložila klubu povinnosť vysporiadať vzniknutú škodu na majetku. Slovan dostal za opakované vulgárne pokriky fanúšikov na adresu súpera, vyvesenie provokatívneho transparentu v sektore C a použitie pyrotechniky i za nedostatočnú usporiadateľskú službu a spôsobenie oneskoreného začiatku stretnutia pokutu 1-tisíc eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Derby bratislavského Slovana a trnavského Spartaka
10
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM