Dominika Handzušová Hokej

Derby zvrátili v závere: Gladiátori vyhrali bojovnosťou a pohybom

Na tradičné derby medzi Trnavou a Senicou bolo zvedavých aj viac fanúšikov. Dlho bol zápas vyrovnaný, no Trnava deľbu bodov nedovolila.

Ilustračný obrázok k článku Derby zvrátili v závere: Gladiátori vyhrali bojovnosťou a pohybom
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Zápas sa odohral pred dobrou kulisou, ktorá však bola častokrát vyjavená z rozhodnutí hlavného rozhodcu. Tvrdá hra Seničanov vyústila až v nepríjemný zákrok, ktorý si vyslúžil trest päť a do konca. Trnave napokon v konečnom dôsledku presilovka pomohla.

Zápas poznačili vylúčenia

Najviac šancí priniesla otvorenejšia prvá tretina. Videli sme množstvo chýb, ktoré ostali nevyužité. V 8. minúte ušiel na bránu Jurák, ďalší z trnavských hráčov v senickom drese upratal jeho puk dorážkou do brány. V 11. minúte ale Peksa pre zakrytý výhľad poriadne nevidel Krajčíkovu strelu a bolo vyrovnané. Senica šla po druhý raz do vedenia na začiatku druhej tretiny. Surovka sa na pravom kruhu výborne zorientoval a šupol puk Hálovi do vinkla. Následne už hokej poznačovali časté vylúčenia na oboch stranách.

Nevôľa na tribúnach

Aj vďaka týmto vylúčeniam bola na ľade i na tribúnach mierna nervozita. Tretia tretina tak bola najvyrovnanejšia a najemotívnejšia. Senica bola v pásme, no nevedela sa dostať k lepšej strele. Na druhej strane ako blesk z jasného neba prišiel vyrovnávajúci gól Božika.

Chvíľu na to poslal Lichanec Valjenta faulom k ľadu a rozhodca mu udelil vyšší trest. Trnava mala hrať päťminútovú presilovku. Hneď po vhadzovaní ale fauloval Baran a následne pri úniku Kalináča Krajčík. Presilovú hru tak hrali hostia, no nedokázali ju využiť. Znova po skončení presilovky šiel na trestnú lavicu Seničan, keď Romančíkovi puk z otočky vyletel až za plexisklo. Senica uhrala oslabenie o dvoch hráčov veľmi takticky, na záver vyhodila puk a mohla striedať.

Neistý zákrok

Barinka zakladal na záver ostávajúcej presilovej hry útok nahodením na bránu. Jeho strelu z pravej strany ale Peksa pustil cez betóny za chrbát. Bola to tak Senica, kto musel v závere zatlačiť a bojovať o body. Kalináč sa snažil, ale vyrovnať sa mu nepodarilo. Tri body ostali v Trnave.

HK Gladiators Trnava – HC Dukla Senica 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

Góly: 11. Krajčík (Baran), 51. Božik, 57. Barinka (Krajčík) v presilovke – 8. Lichanec (Jurák, Kalináč), 22. Surovka (Mikolášek).

Vylúčenia: 5:6 na 2 min, navyše Lichanec 5+DKZ napadnutie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 38:34 (15:13, 13:11, 10:10). Rozhodovali: Fridrich – Moravec, Návratek. Diváci: 360

Trnava: Hála – Valjent, Krajčík, Burzala, Reho, Kubica, U. Demo – Lisoň, M. Baran, Môcik – Kamenický, Poláček, P. Barinka – D. Božik, Hrbáčik, D. Rosa – Jak. Macháč, M. Lukačovič, Závodský.

Senica: Peksa – P. Gula, Reissmüller, Loydl, Janík, Všetečka, Fian, Mikéska, Zábojník – Lichanec, Kalináč, Jurák – Mikolášek, Surovka, M. Romančík – Penák, Vereš, Lantoš – Brzobohatý, Daniel, Blaško.

HL: Trnava - Senica
13
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM