Správy

Desiatky študentov z Trnavy pomáhali: Vyskúšali si dobrovoľníctvo a navrhli ZLEPŠOVÁKY

Rozvojový dobrovoľnícky program, ktorý organizovala Trnavská arcidiecézna charita (TACH) v spolupráci s mládežníckou organizáciou Youth for Equality, ukončilo 40 stredoškolákov.

Ilustračný obrázok k článku Desiatky študentov z Trnavy pomáhali: Vyskúšali si dobrovoľníctvo a navrhli ZLEPŠOVÁKY
Zdroj: Trnavská arcidiecézna charita

Študenti sa vzdelávali, vyskúšali si dobrovoľníctvo a napokon spracovali vlastný projektový zámer na zlepšenie života jednotlivcom i komunitám. Informovala o tom hovorkyňa TACH Darina Kvetanová Kukuľová.

Zaujímavé nápady

„Navrhli napríklad aplikáciu pre seniorov, ktorá by im výrazne zjednodušila používanie internetu. Okrem prehľadne členených informácií by v nej našli aj rady, ako sa na internete nestať obeťou podvodu. Zaujal tiež študentský projekt na pomoc deťom a mladým ľuďom, ktorí zažívajú rozvod rodičov. Autori by ich zložitým obdobím previedli prostredníctvom skupinových sedení,“ uviedla.

Prečítajte si tiež

Iná skupina stredoškolákov zase premýšľala o potrebe zelených exteriérových miest, ktoré by ľuďom poskytli útočisko pred slnkom.

Nezabudli ani na pomoc

Okrem tvorby vlastného projektu sa študenti počas rozvojového programu vzdelávali vo viacerých oblastiach, napríklad ako využiť zručnosti, či o potrebe dobrovoľníctva, do ktorého sa aj zapojili.

„Pomáhali pri najväčšej potravinovej zbierke, v sklade s materiálnou a potravinovou pomocou, pri distribúcii novín Charitný spravodaj, ktorý TACH vydáva,“ doplnila Kvetanová Kukuľová. Organizátori by radi po pozitívnej spätnej väzbe pokračovali v organizácii tohto programu a chcú podporiť študentov pri dokončení ich projektových zámerov aj pri hľadaní externých finančných zdrojov na realizáciu.

Program sa uskutočnil v rámci projektu Dobrovoľníctvo – cesta k rozvoju potenciálu mladých v Trnave s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM