BTW Správy Samospráva

Deti sa dočkali! Trnava otvára ihriská

Aj pre ne však naďalej platia dvojmetrové odstupy, minimálny fyzický kontakt a rodič, ktorý by mal mať so sebou dezinfekciu na ruky.

Ilustračný obrázok k článku Deti sa dočkali! Trnava otvára ihriská
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Od štvrtka 14. mája mesto Trnava postupne začne otvárať detské ihriská. Radnica k tomu pristúpila vzhľadom na zlepšujúcu sa epidemiologickú situáciu na Slovensku a na základe rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR. Informovala o tom hovorkyňa mesta Trrnava Veronika Majtánová.

Ako prvé budú otvorené novšie ihriská v 21 lokalitách. Vstup na ne bude možný až od 10.00, pretože každé ráno budú dezinfikované.

Povinnosti prevádzkovateľa

„Firmu, ktorá pre naše mesto zabezpečuje údržbu detských ihrísk, sme požiadali o každodennú dezinfekciu dotykových plôch herných prvkov. Okrem toho sa v súlade s usmernením ÚVZ SR budú raz za týždeň pieskoviská prekopávať a prelievať pitnou vodou. Ide o 31 pieskovísk, ktoré prevádzkuje samospráva,“ hovorí Eva Nemčovská, 1. zástupkyňa primátora mesta.

Hygienické pravidlá pre návštevníkov

„Rodičia majú zabezpečiť dvojmetrový odstup medzi deťmi a minimálny fyzický kontakt, dbať na nosenie rúšok a mať so sebou prostriedok na dezinfekciu rúk,“ priblížila hovorkyňa mesta podmienky pre vstup na ihrisko. Na každom ihrisku rodičia budú môcť nájsť plagát s informáciou o spomínaných pravidlách.

Ktoré ihriská otvoria

Od štvrtka 14. mája budú pre verejnosť otvorené ihriská v lokalitách: Kamenný mlyn, V Jame (Žihadielko), Hospodárska (Žihadielko), Limbová (spádové detské ihrisko), Andreja Kubinu 5, Andreja Kubinu 2A, Andreja Kubinu 3A, Andreja Kubinu 5A, Spartakovská ulica, ihrisko za sídlom TTSK, Vodáreň, Zátvor 2, Zátvor 3, Jiráskova, Teodora Tekela, Vajanského, Na Hlinách, Sad Antona Bernoláka (Guliver), Mozartova, Schumerova, Gejzu Dusíka.

Sprístupnené a denne dezinfikované aj cvičebné prvky vrátane workoutového športoviska za sídlom Trnavského samosprávneho kra­ja.

A čo Amfik a Slávia?

Detské ihriská v areáli Amfiteátra a na Slávii naďalej ostávajú oficiálne uzavreté, pretože narozdiel od menovaných ihrísk patria do pôsobnosti Správy športových a kultúrnych zariadení. Úrad doteraz nezverejnil, kedy plánuje tieto ihriská otvoriť.

Staršie ihriská, ktoré taktiež ostávajú pre verejnosť zatvorené, sú naďalej označené upozornením pre rodičov, aby uprednostnili iný spôsob trávenia voľného času s deťmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM