BTW Správy

Rytiersky festival Rotenstein bude tento rok v Trnave! Aj keď len online

Plnohodnotný historický festival zo zámku v Holíči tento rok nahradí pohľad do zákulisia či tréningy rytierov. Všetko odohrajú v Trnave, no zúčastniť sa bude možné iba prostredníctvom obrazovky.

Ilustračný obrázok k článku Rytiersky festival Rotenstein bude tento rok v Trnave! Aj keď len online
Zdroj: Trnava Tourism

Podujatie plné stredovekých kostýmov, súbojov alebo starých remesiel musel ustúpiť modernej pliage, ochoreniu COVID-19. Bol zrušený ako mnohé iné festivaly. Prehratý boj však nie je prehratou vojnou a Rotenstein, ktorý každoročne navštevuje okolo 8000 ľudí, prebehne aj tento rok – hoci v zmenenej forme. Informoval o tom Bystrík Holeček z Agentúry Hector.

„Nechceme pretrhnúť spojenie so svojimi priaznivcami. Preto v rovnakom termíne, ako sa mal konať, prinesieme celodenný program, kombinovaný videozáznamom a živými vstupmi,“ vysvetlil rozhodnutie Holeček.

„Chceme divákom v sobotu 30. mája ukázať, čo inokedy nebudú mať možnosť vidieť. Prevedieme ich našimi dielňami, zázemím, skladmi. Ale budeme hlavne v exteriéri, v Trnave a okolí, kde budú mať možnosť sledovať nácvik súbojov, prácu s koňmi i iné činnosti, ktoré ukazujeme na našich podujatiach,“ upresnil Holeček. Videá budú striedať vstupy moderátora tak, ako to býva na festivale v Holíči.

Porozprávať sa však bude možné naživo aj s rytiermi a možno aj s princeznami.

Do prípravy Rotensteinu na zámku v Holíči býva zapojených viac ako 250 ľudí z viacerých krajín, v Trnave sa ich bude podľa Holečka podieľať na online festivale asi 25.

Titulná fotografia je ilustračná.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM