Samospráva

Deväť vnútroblokov na Linčianskej dostane novú tvár: Mesto sa pýta na názor občanov

V Trnave sa obyvatelia môžu vyjadriť k revitalizácii vnútroblokov. Mesto dáva v súvislosti so zámerom obnovy deviatich dvorov v obytnom súbore na Ulici Generála Goliana do pozornosti online dotazník.

Ilustračný obrázok k článku Deväť vnútroblokov na Linčianskej dostane novú tvár: Mesto sa pýta na názor občanov
Zdroj: Mesto Trnava

Mesto Trnava dalo obyvateľom možnosť vyjadriť sa formou dotazníka, ako si predstavujú revitalizáciu vnútroblokov v lokalite na Ulici Generála Goliana. Informuje o tom mestská webová stránka.

Samospráva plánuje revitalizáciu deviatich vnútroblokov v obytnom súbore a do jej prípravy chce zapojiť aj občanov.

„Zámerom je zrevitalizovať tieto priestory a poskytnúť celým rodinám od najmenších až po tých skôr narodených príležitosť spoločne tráviť voľný čas v príjemnom prostredí. Nové možnosti aktívneho a pasívneho odpočinku bydliska môžu prispieť k posilňovaniu susedských vzťahov a odbúravaniu sídliskovej anonymity,“ uvádza mesto.

Záujemcovia majú možnosť vyplniť do 10. novembra online dotazník a spresniť v ňom svoje predstavy o tom, ako by mal priestor po obnove vyzerať.

Každý obyvateľ tejto lokality sa môže vyjadriť k dvoru, pri ktorom býva, ako aj k dvoru, kde sa v súčasnosti nachádza nákupné centrum. Ten by mal byť prebudovaný na moderné obchodno-spoločenské centrum tejto lokality. Zozbierané názory obyvateľov poslúžia ako spätná väzba na formulovanie zadania pre spracovateľa projektu.

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM