Júlia Vargová Kultúra

Divadlo v netradičných priestoroch: Radničné hry pozývajú aj do areálu cukrovaru

Obľúbené Radničné hry aj tento rok prinesú veľkolepý divácky zážitok. Na divákov čaká päť jedinečných divadelných predstavení a dve divadielka pre deti.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo v netradičných priestoroch: Radničné hry pozývajú aj do areálu cukrovaru
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

„Nádvorie radnice po roku privíta niekoľko vzácnych hostí, ktorí nás pobavia svojim humorom a divadelným kumštom,“ informovalo mesto na svojom webe.

Malý divadelný festival otvára svoje brány v nedeľu 16. júna a bude trvať do nedele 23. júna.

Prvé nedeľné predstavenie (16. 6.) o 16:00 je určené najmä pre deti. „Bratislavské bábkové divadlo privedie Safaládku a Špajdličku, dvoch psíkov, ktorí prerozprávajú veľa nežných a veselých príhod,“ uvádza radnica dodávajúc, že táto hra vznikla na námet knihy Pan Buřtík a pan Špejlička obľúbeného českého tvorcu Z. Svěráka. Vstup na túto hru je voľný.

Ako ďalej informuje radnica, v pondelok 17. júna bude na deti o 17:00 čakať najznámejšia bábka na svete, Pinocchio. Divadlo z kufra von však neprinesie dreveného ani papierového Pinocchia, no naozajstného, živého. Aj toto divadielko si deti budú môcť pozrieť zadarmo.

Dospelí si na svoje prídu večer 17. júna o 20:00. Predstavenie s veľavravným názvom Prišla som bojovať o vášho muža… A čo ja, láska? vás vtiahne do zabehnutej domácnosti manželského páru žijúceho v klasickom stereotype. Doň však vstúpi s touto vetou mladá krásna Scarlet. Počas hry sa dozvieme odkiaľ sa vzala, kto to je, a prečo odhodlane ostáva aj so svojimi kuframi uprostred obývačky?

Nezabudnuteľná veta „Vstávaj, ideme spať!“ zaznie na nádvorí radnice v utorok 18. júna v tragikomickom príbehu slovenskej rodiny. „Hoci patria Ťapákovci k vrcholným dielam slovenskej dramatickej tvorby zo začiatku 20. storočia, ukazujú, že za vyše 100 rokov sa toho vlastne až tak veľa nezmenilo. Vzorce ľudského správania zostávajú v mnohom stále rovnaké. Začiatok predstavenia je o 20:00,“ informuje radnica.

Radničné hry uzatvorí predstavenie Stalker v areáli bývalého cukrovaru na Šrobárovej ulici.

Teatro Tatro uvedie v nedeľu 23. júna o 20:30 divadelnú adaptáciu slávneho románu Piknik pri ceste od bratov A. a B. Strugackých, predstaviteľov vedecko-fantastickej literatúry. „Spracovanie Stalkera je pokusom o spoločné zamyslenie sa nad základnými filozofickými otázkami v konfrontácii s existujúcou realitou v priestore nášho súčasného sveta,“ ozrejmuje radnica na svojej stránke.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM