Dominika Handzušová Správy

Do súťaže o nemocnice sa prihlásili dvaja záujemcovia: TOTO je víťaz určený komisiou

Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja čaká mimoriadne zasadnutie. Poslanci na ňom budú vyhodnocovať verejnú súťaž na predaj akcií dvoch nemocníc.

Ilustračný obrázok k článku Do súťaže o nemocnice sa prihlásili dvaja záujemcovia: TOTO je víťaz určený komisiou
Zdroj: TASR

Mimoriadne zasadnutie prebehne v stredu 25. marca. Jeho jediným bodom bude vyhodnotenie obchodnej verejnej súťaže na predaj akcií v nemocniciach v Dunajskej Strede a Galante. Do súťaže sa prihlásili dvaja záujemcovia.

Čo chce predať?

Svoj zámer na vstup strategického partnera pre Nemocnicu s poliklinikou Dunajská Streda, a pre Nemocnicu s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, vyhlásil kraj vlani. Verejnou súťažou chce previesť 15 582 kmeňových listinných akcií na meno, každú v nominálnej hodnote 332 eur v prípade Dunajskej Stredy a 15 689 takýchto akcií v prípade Galanty. A k tomu 325 kmeňových listinných akcií na meno každú v nominálnej hodnote 1 euro v Dunajskej Strede a 565 akcií v Galante.

Čo ponúkli?

O súťaž prejavili záujem AGEL, a Svet zdravia. Spoločnosť AGEL ponúkla v návrhu zmluvy základnú kúpnu cenu 190 000 eur. V nemocnici v Dunajskej Strede sa zaviazala preinvestovať do piatich rokov 4,78 milióna eur a v Galante 3,2 milióna eur. Spoločnosť Svet zdravia ponúkla za prevod akcií 2,1 milióna eur. V dunajskostredskej nemocnici chce do piatich rokov preinvestovať 11,7 milióna eur a v Galante 8,7 milióna eur.

Hodnotiaca komisia po zvážení ponúk umiestnila ako víťaza Svet zdravia, na druhé miesto Agel.

Znalecký posudok reálnej hodnoty akcií pre NsP Sv. Lukáša Galanta bol stanovený vo výške 2,064 milióna eur a pre NsP Dunajská Streda vo výške 950 000 eur. Uvádza sa to v materiáli, ktorým sa budú v stredu zaoberať krajskí poslanci.

Čítajte tiež: Denne navštevujú nemocnicu: Nie je za tým choroba, ale pomoc najmenším

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM