Dominika Handzušová Správy

Denne navštevujú nemocnicu: Nie je za tým choroba, ale pomoc najmenším

Dobrovoľníci z Klubu detskej nádeje sú pravidelnými návštevníkmi trnavskej Fakultnej nemocnice. Netrápia ich však vlastné zdravotné problémy, ale osudy najmenších pacientov.

Ilustračný obrázok k článku Denne navštevujú nemocnicu: Nie je za tým choroba, ale pomoc najmenším
Zdroj: TASR

Od začiatku marca spríjemňujú pobyt hospitalizovaným deťom vo Fakultnej nemocnici v Trnave hrami, kreslením a ďalšími aktivitami dobrovoľníci z Klubu detskej nádeje. Trnava je tretím mestom, kam sa toto občianske združenie rozhodlo po dobrých skúsenostiach v Bratislave a Prešove rozšíriť svoje aktivity.

Pridajte sa

Deťom prinášajú dobrovoľníci ponuku zmysluplného strávenia času počas liečby. Do aktivity združenia je v Trnave v súčasnosti zapojených 22 dobrovoľníkov vo veku nad 18 rokov, podstatná časť z nich sú študenti. V jeden deň prichádzajú na oddelenie zväčša dvaja až štyria.

„Myšlienka pôsobiť aj v trnavskej nemocnici pochádza od Márie Krausovej, ktorá sa stala koordinátorkou aktivít pre Trnavu,“ informovala Natália Lesičková z OZ.

Dobrovoľníkov získali cez dobrovoľnícke portály, kde sa ozvali na ponuku spolupráce. Plánovaný stav je v súčasnosti podľa Lesičkovej naplnený, čo by však nemalo odradiť prípadných ďalších záujemcov, ktorí sa Klubu detskej nádeje môžu ozvať.

Pomáhajú liečiť

Vedenie Fakultnej nemocnice Trnava víta aktivity tohto klubu. „Veľmi príjemnou formou vypĺňa voľný čas detských pacientov a zároveň im pomáha aspoň čiastočne sa odpútať myšlienkami od nemocničného prostredia a zdravotných problémov. Pozitívna nálada môže samozrejme napomôcť aj pri terapii detského pacienta,“ uviedol hovorca nemocnice Matúš Stračiak.

Čítajte tiež:
Denné detské sanatórium v Trnave sa modernizuje: Pribudol i špeciálny nový prístroj
Chrípka priniesla svoje obete: V našom kraji zomreli piati pacienti

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM