Júlia Vargová Iné športy Šport

Do Trnavy zavíta Sagan: V uliciach mesta zabojuje o titul cyklistického majstra

V júni sa v uliciach Trnavy bude bojovať o majstra v cestnej cyklistike. Mal by prísť aj Peter Sagan.

Ilustračný obrázok k článku Do Trnavy zavíta Sagan: V uliciach mesta zabojuje o titul cyklistického majstra
8
Galéria
Zdroj: TASR

Trnava sa od 27. do 30. júna stane dejiskom bojov o tituly majstrov Slovenskej i Českej republiky v cestnej cyklistike. Štafetu organizovania spoločného šampionátu prebrala po Žiline, Dubnici či Žiari nad Hronom. Fanúšikovia budú môcť prísť povzbudiť viaceré hviezdy cyklistiky vrátane majstra sveta Petra Sagana.

Mesto v spolupráci so Slovenským a Českým zväzom cyklistiky a Trnavským samosprávnym krajom pracuje na príprave podujatia. Podľa programu sa vo štvrtok 27. júna jazdci všetkých kategórií postavia na štart časovky, ktorá bude situovaná mimo územia Trnavy. V sobotných pretekoch, 29. júna, s hromadným štartom sú ako prví na programe juniori, poobede nasleduje samostatná kategória U23.

Okruhy vedúce mestom budú zaujímavé i divácky a zaujmú nielen milovníkov tohto športu. Srdce pretekov bude na Hlbokej ulici, ktorou pôjdu jazdci každé kolo až dvakrát. Lokalita spolu s priľahlými plochami poskytne dostatok miesta aj na zázemie pre tímy a organizátorov, priestor pre fanúšikov, tribúnu pre VIP hostí i občerstvenie.

Organizátori mysleli aj na najmenších – deti si svoje cyklistické zručnosti budú môcť otestovať v sobotu v Parku Antona Bernoláka počas Detskej Tour Petra Sagana. Hobby cyklisti budú môcť využiť cesty bez áut a vyskúšať si malý okruh počas charitatívnej cyklojazdy. Vrcholom podujatia budú súboje elitných mužov, ktoré sú na programe v nedeľu 30. júna od 11. hodiny.

Záštitu nad majstrovstvami prevzali primátor Trnavy Peter Bročka a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. „Som naozaj veľmi rád, že Trnava sa stane počas júna dejiskom majstrovstiev v cyklistike. Diváci sa budú môcť tešiť nielen na esá, ako je Sagan, ale aj na viaceré európske tímy. Súčasťou tohto podujatia bude aj veľké množstvo aktivít a doplnkových akcií, kde si určite každý z divákov príde na svoje,“ uviedol Bročka.

Cyklistov naposledy v Trnave povzbudzovali v roku 2017 počas dvoch etáp pretekov Okolo Slovenska. Pamätníci si spomínajú aj na etapy pretekov Hlas ľudu, ktoré križovali okolie Trnavy. Také športové hviezdy, aké budú štartovať počas spoločných majstrovstiev, však toto mesto dosiaľ neprivítalo.

Foto: ilustračné

Peter Sagan
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM