Júlia Vargová Futbal Šport

Dobové zábery legendárneho klubu: Pripomeňte si históriu Spartaka Trnava, VIDEO

V historických záberoch sa dozviete zaujímavé fakty o osobnosti Antona Malatinského, ale aj o ikonických hráčoch Trnavy, J. Adamcovi, L. Kunovi či K. Dobiašovi.

Ilustračný obrázok k článku Dobové zábery legendárneho klubu: Pripomeňte si históriu Spartaka Trnava, VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Video z dielne Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) je súčasťou dokumentárneho seriálu – História slovenského futbalu. Druhá časť dokumentu bola zameraná na zlatú éru slovenského futbalu, v rámci ktorej dostal priestor aj slávne známy trnavský klub.

„V rámci kapitoly o tzv. Veľkej Trnave vyzdvihujeme význam osobnosti Antona Malatinského pri tvorbe mužstva a pri historických úspechoch Spartaka Trnava. Pamätníci rozprávajú aj o najvýznamnejších hráčoch Trnavy, ktorými boli Jozef Adamec, Ladislav Kuna a Karol Dobiaš,“ uvádza RTVS v popise dokumentárneho cyklu na svojom webe.

Hoci je video s názvom História slovenského futbalu II. časť – Spartak Trnava na internete už niekoľko rokov, rovnako, ako legendy trnavského futbalu, nestarne. „Nebude už takých futbalových osobností, čo behali vtedy po trávnikoch,“ konštatoval jeden z fanúšikov Spartaka Trnava v komentároch. Vo videu sú trefne a zaujímavo opísané nielen začiatky a sláva „Veľkej Trnavy“, ale aj rivalita so Slovanom Bratislava a úspechy klubu i jeho ikonických hráčov.

Foto: ilustračné

Pozrite si video zachytávajúce jedinečnú éru slovenského futbalu a trnavské legendy.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM