Monika Hanigovská Kultúra Rôzne

Dobroty, plesy, hry a oveľa viac: TOP 10 podujatí, ktoré odštartujú v Trnave

V Trnave odštartujú počas februára zaujímavé akcie. Prinášame vám v kocke prierez pripravovaných udalostí. Na svoje si prídu naši najmenší, deti, študenti ale aj dospelí.

Ilustračný obrázok k článku Dobroty, plesy, hry a oveľa viac: TOP 10 podujatí, ktoré odštartujú v Trnave
Zdroj: TASR

Deň otvorených dverí FMK UCM 2018

9. februára, od 10.00 do 13.00 hod., FMK UCM v Trnave, Nám. J. Herdu 2, Trnava

Chcete ísť študovať na Fakultu masmediálnej komunikácie UCM v Trnave? Tak si zoberte diár, otvorte kalendár alebo si dajte pripomienku do telefónu a poznačte si, že v piatok 9. februára 2018 na vlastnej koži pocítite, aké je to byť #fmkpeople. Ako uvádzajú organizátori, v Aule UCM na Bučianskej sa dozviete všetko o štúdiu, podaní prihlášky a prijímacom konaní.

Golfový ples 2018

16. február, o 19.00 hod., Holiday Inn, Hornopotocna Street 5, Trnava

Na svoje si v Trnave prídu aj milovníci športu. Druhý ročník podujatia s názvom Golfový ples 2018 prinesie zábavu, zaujímavý program, tombolu a oveľa viac. Na plese sa predstaví rozhlasový Big Band Gustáva Broma, Robo Opatovský, Duo Live Guitars a DJ Stanley White. Moderátorom večera bude Štefan Skrúcaný. Labužníci sa môžu tešiť na bohatú večeru formou bufetu, občerstveniu na stoloch, či napríklad na fľašu vína pre dve osoby. Súčasne na podujatí vyhlásia cenu Golfista roka za rok 2018. Podujatie 16. februára odštartuje o 19.00 hodine. Ako uvádza organizátor akcie, potrebný je dres code – tzv. black tie.

Trnavské fašiangy

10. február, od 10.00 hod., Trnava, Hlavná ulica

Počas februára si na svoje prídu aj milovníci zábavy a dobrého jedla. Trnava totiž ožije fašiangovou zábavou. V centre sa môžeme tešiť na hudbu, zábavu, divadlo aj tvorbu. Zábava bude rozdelená do troch blokov a to v podobe programu s názvom fašiangové hody, maškari idú a pochovávame basu.

Fašiangová veselica s batôžkom 2018

10. februára, o 19.00 hod., v aule Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku, Trnava

Folklórne združenie Veterán pripravilo parádnu akciu. Počas nej do muziky zahrá Ľudová hudba FS Zobor. Fašiangová veselica s batôžkom prinesie aj lákavé dobroty. Po tancovačke sa budete môcť posilniť kapustnicou, pagáčmi, či kávou.

Fašiangová zabíjačka

10. február, od 10.00 do 15.00 hod., Amfik Cafe, Halenárska 20, Trnava

Nemali ste fašiangovej zábavy dosť? Vychutnať si fašiangové dobroty môžete naďalej v našom meste. Milovníci jedla si tak prídu svoje. Jaterničky, zabíjačková kaša, krvavničky a iné dobroty budú čakať na návštevníkov tohto podujatia.

Festhry Trnava

17. február od 10.00 do 20.00 hod., Mestská športová hala Trnava, Trnava

9. ročník prinesie množstvo zábavy a zážitkov ako inak, pri hre. Okrem všakovakých hier sa môžete tešiť napríklad aj na tvorivé dielne, stolné futbaly, kútik pre najmenších, nafukovacie atrakcie, rôzne súťaže.

Smejko a Tanculienka – Kuk, ani muk!

22. február o 16.30 hod., Kino Hviezda, Trnava

Február poteší aj našich najmenších. V Trnavskom kine sa predstaví nové predstavenie s chrobáčikmi Smejkom a Tanculienkou. Nebudú chýbať pesničky ako Motáčik Popletáčik, Sestričky farbičky, Tri prasiatka, Škaredé káčatko, Usmej sa, Ahoj, ahoj… ale zaspievajú aj Boxeristu, Vajce na vandrovke a Babu Jagu.

4. Ples študentov Trnavy

24. február od 19.00 hod., Holiday Inn, Hornopotocna Street 5, Trnava

Študujete a chcete sa zabaviť na plese? Ak ste odpovedali dvakrát “áno“, tak zbystrite pozornosť. V Malom Ríme prebehne aj 4. Ples študentov Trnavy. Ples študentov prinesie pestrý program (živú hudbu, DJ, tombolu) a nezabudnuteľný večer. Cena 29 eur za osobu zahŕňa trojchodovú večeru (polievka, hlavné jedlo, dezert), 1/2 l vína na osobu a polnočnú kapustnicu.

Obchod na korze

27. február, o 19.00 hod., Divadla Jana Palarika v Trnave, Trojičné námestie 2

Nenechajte si ujsť spracované divadelné predstavenie s názvom Obchod na korze. Slávnym predchodcom inscenácie je rovnomenný film režisérov Jána Kadára a Elmara Klosa, ktorý v roku 1966 získal Oscara, cenu americkej Akadémie filmového umenia a vied, za najlepší cudzojazyčný film.

V Trnave ožil príbeh ruskej cárskej rodiny

Do 11. februára, Západoslovenské múzeum, Múzejné námestie 3, Trnava

Nechajte sa vo februári zvábiť dočasnou výstavou v našom meste. Príspevkom k pripomenutiu 150. výročia založenia ruského Červeného kríža je nová výstava v Západoslovenskom múzeu v Trnave s názvom Milosrdenstvo v dejinách. Výstava prezentuje málo známe stránky ruskej histórie z konca 19. a začiatku 20. storočia. Na dočasnej výstave možno vidieť aj kópie historických fotografií a dokumentov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM