Monika Hanigovská Kultúra

Po rokoch práce otvoria Malý Berlín: Kultúrne centrum v Trnave má ambiciózne plány

Po štyroch rokoch príprav sa otvoria brány nezávislého kultúrneho centra na Štefánikovej. Program centra má ponúknuť aktivity pre všetkých. Stredisko má ambiciózne plány.

Ilustračný obrázok k článku Po rokoch práce otvoria Malý Berlín: Kultúrne centrum v Trnave má ambiciózne plány
Zdroj: TASR

Kultúrne podujatia realizovali na niekoľkých miestach, teraz po rokoch rekonštrukcie otvoria na stálom mieste. Malý Berlín, nezávislé kultúrne centrum, zakotvilo natrvalo na Štefánikovej 4.

Centrum má vysoké ciele. „Ambiciózne. Chceme urobiť z Malého Berlína centrum kultúrneho života Trnavy i širokého okolia a jeden z najvýznamnejších symbolov reprezentujúcich Trnavu na Slovensku a v zahraničí,“ uvádzajú organizátori.

Má byť pre všetkých

„Chceme urobiť všetko preto, aby bol naozaj pre všetkých. Nemá to byť miesto výlučne pre alternatívnu kultúru a umenie, i keď aj to bude mať u nás samozrejme svoje miesto. Malý Berlín by mal byť postupne otvorený celý deň tak, aby tu našli niečo pre seba školy, rodiny s deťmi, mládež, vysokoškolskí študenti, dospelé publikum a seniori,“ stojí na webe.

Podľa ich slov, sa už dnes snažia zachytiť potreby a špecifiká jednotlivých diváckych skupín tak, aby vedeli urobiť nie len zaujímavý program, ale vedeli ho pripraviť aj vo vhodných dňoch a časoch.

Odkaz v názve

Ako uvädajú organizátori, pomenovanie centra hovorí o histórii, a tak trochu aj o súčasnosti mesta. „Naproti tomu Malý Berlín má odkazovať na budúcnosť, ktorú my vidíme pre Trnavu aj v rozvoji kultúry a kreatívneho priemyslu. A dnes je práve Berlín považovaný za centrum nezávislej kultúry v Európe. Chceme vziať to najlepšie z oboch svetov a vytvoriť tu niečo naozaj unikátne,“ prezrádzajú ďalej.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM