Rôzne

Dobrovoľní hasiči dostali nové autá: Tešia sa zbory v okolí Trnavy aj Piešťan, FOTO

Vozidlá pre dobrovoľné hasičské zbory (DHZ) v okrese Trnava a Piešťany odovzdala v pondelok ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD).

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľní hasiči dostali nové autá: Tešia sa zbory v okolí Trnavy aj Piešťan, FOTO
8
Galéria

Majú pomôcť pri zásahoch príslušníkov brigád DHZ, za posledné štyri roky takto v rámci DHZ Trnavského kraja pribudlo 112 vozidiel Iveco Daily a 163 vozíkov protipovodňovej a požiarnej ochrany.

Prvú zastávku mala ministerka v Moravanoch nad Váhom, kde si vozidlá prevzali DHZ Krakovany, Dolný Lopašov a miestni hasiči, následne vo Veľkých Kostoľanoch odovzdali kľúče pre domáci DHZ a tiež pre Drahovce a Bojničky.

Na trnavskom Trojičnom námestí sa uskutočnilo slávnostné odovzdávanie áut pre DHZ Dolné Orešany, Hrnčiarovce nad Parnou, Horné Orešany, Pavlice, Trstín, Zavar, Dechtice, Zeleneč, Lošonec, Dobrá Voda, Košolná a vozidlo získala aj DHZ vo Vlčkovciach. Ministerka všetkým poďakovala za ich odhodlanie a prácu, ktorú vykonávajú pre dobro iných na úkor svojho voľného času.

„My sa novým vozidlám veľmi tešíme,“ povedal pre TASR Jozef Vadovič, predseda Územnej organizácie Dobrovoľného hasičského zboru Trnava.

Viaceré zbory disponovali doteraz starými, aj 30– či 40-ročnými vozidlami. „Majú problém s emisnou kontrolou a to nehovorím o technickej kontrole,“ uviedol o doterajšom vozovom vybavení DHZ.

Nové vozidlá popri modernom prístrojovom vybavení môžu odviezť minimálne jedno celé družstvo hasičov na zásah, čo je rovnako výhoda oproti starým.

„A sú všetky vybavené vysielačkami, čím sa dostávame na komunikačnú úroveň profesionálnych hasičov. Odpadajú tým problémy s nedorozumením na požiaroviskách,“ konštatoval Vadovič.

Ministerku Sakovú na turné po trnavskom regióne sprevádzal štátny tajomník Ministerstva obrany SR Marián Saloň, prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR Pavol Nereča, krajský riaditeľ HaZZ v Trnave Vojtech Valkovič i generálny sekretár Dobrovoľnej požiarnej ochrany (DPO) SR Vendelín Horváth.

Foto: Ilustračné

Zbory dobrovoľných hasičov v okolí Trnavy a Piešťan dostali nové autá
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM