Dominika Handzušová Rôzne

Dobrovoľníci vyčistia Kamenáč: Pridajte sa aj vy a pomôžte zlomiť účastnícky rekord!

Jarné čistenie Trnavy v rekreačnej zóne sa bude konať už po deviaty raz. Pred rokom dobrovoľníci vyzbierali vyše tony odpadu, v minulosti to však už boli aj takmer štyri tony.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci vyčistia Kamenáč: Pridajte sa aj vy a pomôžte zlomiť účastnícky rekord!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Na v poradí už deviaty ročník dobrovoľníckej akcie Jarné čistenie Trnavy pozývajú organizátori do rekreačnej zóny Kamenný mlyn v Trnave. Rovnako ako v predchádzajúcich ročníkoch aj v sobotu 28. marca sa zamerajú na vyčistenie chráneného územia od nečistôt zo zimy a uplynulého roka.

Zraz účastníkov je podľa iniciátora akcie Mateja Lančariča v „kolečku“ o 13:00 hod. Pre všetkých záujemcov sú pripravené plastové vrecia a po skončení prác aj občerstvenie.

Upratovanie zastrešujú občianske združenia Trnavská alternatíva, Lepšia Trnava spolu s otužilcami z klubu Bílí medvedi a mestom Trnava.

O upratovanie Kamenného mlyna sa záujem každoročne zvyšuje, vlani sa do zbierania odpadkov zapojilo rekordných 150 dobrovoľníkov, významnú časť tvorili rodiny s deťmi.

Čistilo sa územie okolo amfiteátra, kúpaliska, lužný lesík, lesopark, povodie riečky Parná za rybníkmi, splav i cestička popri záhradkách smerom k depu. Celkovo sa podarilo vyzbierať 1,24 tony odpadu. Rok predtým to bolo cez tri tony odpadu, ešte predtým až takmer štyri tony.

Mohlo by vás zaujímať:
Uplynie rok od smrti Hadriána Radványiho: Pripomenú si ho spomienkovým večerom
Stredoeurópsky unikát: Na FMK budú učiť teóriu digitálnych hier!

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM