Monika Hanigovská Rôzne

Dočkali sme sa: Už onedlho uvidíme rozprávku, ktorú nakrúcali aj v Trnave!

Už o pár dní si budete môcť pozrieť novú rozprávku Zázračný nos. Trnavčania by mali zbystriť pozornosť. Nakrúcala sa totiž aj v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Dočkali sme sa: Už onedlho uvidíme rozprávku, ktorú nakrúcali aj v Trnave!
10
Galéria
Zdroj: TASR

Už čoskoro budeme môcť na vlastné oči vidieť v premiére novú televíznu rozprávku Zázračný nos, ktorú režíroval Stanislav Párnický. Tá sa natáčala aj v našom meste, a to konkrétne na Námestí sv. Mikuláša. Na Štedrý večer o 19:45 hodine ju odvysiela RTVS.

Naše námestie sa štábu zapáčilo

Ešte v letných mesiacoch sa štáb spolu s hercami a s asi 150-členným komparzom usídlil na Námestí sv. Mikuláša v Trnave. "Trnavské Námestie sv. Mikuláša sme si vybrali ako kulisu z dôvodu, že budovy zapadajú do rámca obdobia baroka, kedy sa dej odohráva. Má tú výhodu, že nie je zabutikované, s čím sme sa stretli v mnohých mestách,“ povedal výkonný producent Paľo Janík.

Do rozprávky sa vtedy zapojilo aj známe trnavské historické združenie Hector. „Bez nich by sme ani dnešné zábery nedali,“ konštatoval výkonný producent počas letného nakrúcania v našom meste. Združenie zabezpečilo jarmočné stany, dobových remeselníkov, výzbroj, domáce zvieratá i kone.

Rozprávka sa okrem Trnavy nakrúcala aj na viacerých slovenských a českých hradoch. Filmári ju natáčali i na miestach, ktoré sú ľudom aj dnes bežne nedostupné.

Zdroj: TASR

Na ceste za láskou…

Príbeh rozpráva o múdrej princeznej Diane, ktorá sa rozhodla spoznať skutočnú pravú lásku. Avšak počas tejto cesty sa stretáva s mnohými nástrahami. Počas putovania zažije kúzlo, ktoré ju pripraví o krásu. Princezná sa však rozhodne, že ju získa späť. Dej rozprávky Zázračný nos je popretkávaný vtipnými dejovými obrazcami, prekvapivými dejovými zvratmi aj magickými prvkami. Odvaha princeznej Diany, ale aj jej zázračný nos, pomôžu mladej hrdinke dosiahnuť najväčší sen.

Zdroj: TASR

A kto si napríklad v tejto rozprávke zahrá? Uvidíme v nej známe herecké mená aj mladých talentovaných hercov. Ponúkame vám malú ochutnávku pre názornosť.

Ján Dobrík sa zhostí úlohy vojvodu Filipa. Pavel Višňovský sa predstaví v úlohe kráľa, podobne na tom bude aj Miro Noga. Iva Janžurová sa televíznym divákom zase predstaví ako kráľovná matka. Diváci sa môžu tešiť aj na herca Vladislava Plevčíka, ktorý bude predstavovať mladého Tomáša či Ivana Romančíka v úlohe tajomného kúzelníka. Divákom sa však predstavia napríklad aj nové talenty Kristína Kanátová a Petra Šimberová, ktoré budú predstavovať princezné, Dianu a Adelu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Fotky: archívne z nakrúcania

OBRAZOM z nakrúcania novej rozprávky v našom meste
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM