Monika Hanigovská Rôzne

Symbol Vianoc si môžete preniesť do príbytkov: Do Trnavy príde Betlehemské svetlo

Do nášho mesta už onedlho zavíta Betlehemské svetlo. Obyvatelia Trnavy si tak budú môcť odpáliť plamienok a preniesť si ho napríklad domov.

Ilustračný obrázok k článku Symbol Vianoc si môžete preniesť do príbytkov: Do Trnavy príde Betlehemské svetlo
5
Galéria
Zdroj: Slovenský skauting

Plameň pokoja, lásky a nádeje z Baziliky Narodenia Pána v Betleheme si budú môcť odpáliť a odniesť domov aj Trnavčania. Postarajú sa o to skauti.„Trnavskí skauti sa podieľajú na roznášaní Betlehemského svetla od obnovy tradície v roku 1990, kedy sa po páde socializmu a znovuobnovení skautingu naša organizácia – Slovenský skauting – prvýkrát zapojila do distribúcie Betlehemského svetla ,“ povedal pre spravodajský portál Trnava 24 koordinátor projektu Ján Pravda z druhého zboru Dlhých mačiek Trnava.

Trnavskí skauti 21. decembra o 17.30 hodine na Trojičnom námestí odovzdajú Betlehemské svetlo priamo do rúk primátora. A kedy si budú môcť osobne naši obyvatelia odpáliť toto svetlo? „Na Trojičnom námestí si budete môcť Betlehemské svetlo odpáliť 23. decembra počas celého dňa a na Štedrý deň dopoludnia,“ povedal koordinátor.

Zdroj: Slovenský skauting

V kostoloch aj v stánku

Tí, ktorí nestihnú prísť na Trojičné námestie, si budú môcť odpáliť plamienok v trnavských kostoloch. „Betlehemské svetlo bude k dispozícii vo všetkých trnavských kostoloch. Skauti ho budú do nich roznášať 23.12. Je však pravdepodobné, že vo viacerých ho budú mať už skôr. Predpokladám, že odpáliť plamienok sa tam bude dať len v čase prístupnosti kostola, napríklad pred a po omši. Preto budeme 23.12. celý deň a 24.12. dopoludnia aj na námestí v charitatívnom stánku, aby si záujemcovia vedeli odpáliť odtiaľ, bez ohľadu na to, či budú kostoly sprístupnené,“ ozrejmil nám Ján Pravda.

Nekonečná reťaz svetla

Trnavskí skauti majú jasný cieľ. „Naším cieľom je, aby posolstvo z Betlehema zavítalo počas týchto Vianoc k ďalším a ďalším ľudom, ku ktorým sa doteraz nedostávalo. Preto aj v tomto roku bezplatne rozdávame tisícom ľudí okolo nás plamienkom z Betlehema aj časť nášho srdca. Chceme, aby každý z nás odpálil plamienok ďalej, a tak symbolicky prepojil naše srdcia nekonečnou reťazou svetla“, povedal nám na záver koordinátor J. Pravda.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Fotky: ilustračné

Betlehemské svetlo k nám prinesú skauti
5
Galéria
Zdroj: Slovenský skauting
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM