Dominika Handzušová Kultúra

Duch Vianoc s posolstvom na hrade: Pozrite si na Červenom Kameni Vianočnú koledu

Hrad Červený Kameň každoročne ožíva zaujímavým sprievodným programom. Čo si herci odetí do dobových kostýmov pripravili tentokrát?

Ilustračný obrázok k článku Duch Vianoc s posolstvom na hrade: Pozrite si na Červenom Kameni Vianočnú koledu
Foto: Dominika Handzušová

Slovenské národné múzeum – Múzeum Červený Kameň, si aj na tento rok pripravilo špeciálne inscenované „vianočné“ prehliadky. Ešte v pondelok 29. decembra a utorok 30. decembra sa od 10:00 hod. do 15:00 hod. môžete tešiť na vianočný príbeh s posolstvom na motívy poviedky Charlesa Dickensa Vianočná koleda.

Grófa zmenia duchovia

Gróf Pavol žije vo vlastnom chamtivom svete. Vyhýba sa spoločnosti, pohŕda služobníctvom a čo je najhoršie, nemá rád Vianoce. Priam ich nenávidí. Sami to môžete vidieť pri návšteve hradu. Zlom v jeho živote nastane až vtedy, keď ho postupne navštívia traja vianoční duchovia – duch minulých, prítomných a budúcich Vianoc. Prevedú ho jeho samoľúbym životom, poukážu na všetky jeho zlé skutky a vlastnosti a budú sa snažiť, aby zmenil svoj životný postoj.

Preneste sa do stredoveku

Pozrite si príbeh vo vianočne vyzdobenom hradnom interiéri. S výzdobou pomohli aj žiaci z Častej. Po skončení prehliadky budete mať možnosť navštíviť aj povianočný remeselný trh, ktorý SNM-Múzeum Červený Kameň pripravilo v spolupráci s OZ Schatmansdorf. Pripomína stredoveké trhy.

Deti do troch rokov majú vstup zdarma, deti od troch, študenti a seniori zaplatia 4 eurá. Dospelí za prehliadku zaplatia 8 eur, prípadne môžete využiť aj rodinné vstupné 22 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM