Správy

Dva týždne dobrodružstva: Hľadajú dobrovoľníkov na pomoc pri záchrane Katarínky

Občianske združenie na záchranu kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej neďaleko Trnavy funguje už štvrťstoročie. Pri obnove ruín sa doposiaľ vystriedalo viac ako 1800 dobrovoľníkov.

Ilustračný obrázok k článku Dva týždne dobrodružstva: Hľadajú dobrovoľníkov na pomoc pri záchrane Katarínky
14
Galéria
Zdroj: TASR

Pokiaľ by ste sa chceli zaradiť medzi ľudí, ktorým práca nie je cudzia a zároveň chcete zažiť poriadne dobrodružstvo, máte jedinečnú príležitosť. Projekt na obnovu kláštora totiž hľadá dobrovoľníkov. ”Ak chceš zažiť nečakané dobrodružstvá a spoznať skvelých ľudí, zažiť niečo hlbšie a spoznať nádherné miesto preniknuté pokojom a dobrom, pridaj sa k nám,” vyzývajú organizátori na webe projektu.

Dobrodružstvo bez alkoholu

Záujemcovia sa na dva týždne prenesú do 17. storočia, pričom si vyskúšajú život mimo civilizácie. Dobrovoľník by mal mať minimálne 17 rokov. Účastnícky poplatok za dvojtýždňové dobrodružstvo je vo výške 12 eur. Organizátori pripúšťajú možnosť preplatenia cestovných nákladov v rámci Slovenska.

Počas pobytu budú mať dobrovoľníci zabezpečenú stravu 5× denne, ochranné pracovné pomôcky a poistenie. Dobrovoľnícky pobyt však nie je pre padavky. Účastníci budú ubytovaní vo vojenských stanoch alebo pod širákom. Podmienkou je vlastný spací vak a karimatka.

Letné družiny i všetky katarínkovské akcie sú striktne bez alkoholu!

Okrem práce na záchrane pamiatky sa vo voľnom čase môžete tešiť na zaujímavý program. Zabudnite na mobily, tablety a internet. Čaká vás nefalšované dobrodružstvo v štýle rehoľníka zo 17. storočia.

Vyhrňte si rukávy

„Dvojtýždňová družina začína putovaním lesmi a kopcami Malých Karpát, priprav sa na zvládnutie tohoto putovania s naplneným turistickým batohom,“ informujú organizátori z Občianskeho združenia Katarínka.

Jednou z podmienok je účasť na družine počas celých dvoch týždňov. Zabúdať netreba, že počas záchranných prác na Katarínke sa pracuje 5 hodín denne. Treba tak počítať so zvýšenou fyzickou záťažou.

Termíny v roku 2020

05.07. – 12.07. Prvá družina Určená pre už skúsených katarínkovcov
10.07. – 23.07. Druhá družina Prihlasovanie otvorené
22.07. – 04.08. Tretia družina Prihlasovanie otvorené
03.08. – 16.08. Štvrtá družina Prihlasovanie otvorené
15.08. – 28.08. Piata družina Prihlasovanie otvorené

Prihlášku do konkrétnej družiny môžete vyplniť po kliknutí na TENTO odkaz.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Katarínka
14
Galéria
Zdroj: OZ Katarínka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM