BTW Správy Samospráva

Eurofondy schválené, zanedbané vnútrobloky ožijú!

Po schválení financovania z eurofondov na prvý z dvorov vo výške 225-tisíc eur prídu peniaze aj na zvyšné tri dvory.

Ilustračný obrázok k článku Eurofondy schválené, zanedbané vnútrobloky ožijú!
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Po schválení financovania z eurofondov na prvý z dvorov vo výške 225-tisíc eur radnici schválili aj peniaze na zvyšné tri dvory prvej fázy obnovy Hospodárskej ulici. Prísľub peňazí znamená predovšetkým, že Trnava sa významným krokom priblížila k obnove vnútroblokov na Hospodárskej ulici. Informoval o tom trnavský primátor Peter Bročka.

Čo nasleduje

Mesto začína pracovať podklady k zmluve o nenávratnom finančnom príspevku. Potom pripraví podklady na verejné obstarávanie, nasleduje kontrola na ministerstve a po nej vyhlási verejné obstarávanie. Následne pristúpi k podpisu zmluvy s úspešným uchádzačom.

Dvor A bude realizovaný už tento rok a výstavba blokov B, C, D začne na jar budúceho roku.

Všetky bloky od stanice po študentskú prešli spoločným plánovaním s ich obyvateľmi a realizovať sa budú v tejto várke dvory od A. Sládkoviča po železničnú stanicu.

Čo a za koľko

Na Dvor A mesto získalo 225-tisíc eur, jeho súčasťou bude ihrisko pre menšie deti.

Dvor B získal podporu 144-tisíc eur. Súčasťou vnútrobloku podľa Bročku bude fitnes zóna s dynamickými fit prvkami a vytvorenie pobytovo-herného trávnika. „Niektoré z cvičebných prvkov budú môcť využiť aj telesne postihnutí občania. Na fitnes zónu nadviaže pobytovo-herný trávnik, ktorý bude možné využívať taktiež na cvičenie v prírode,“ povedal.

Súčasťou Dvora C, na ktorý mesto z eurofondov získalo 174.405 eur, je vytvorenie detského ihriska pre deti od cca 6 rokov. „Detské ihrisko bude obsahovať trampolínu, otočnú tyč, opičiu dráhu s lezeckými stenami a lanovým tunelom a reťazovú skupinovú hojdačku. Niektoré z prvkov budú môcť využiť aj telesne postihnuté deti. Priestor bude doplnený lavičkami, sedacími betónovými blokmi, piknikovými stolmi a odpadkovými košmi,“ dodal primátor.

Dvor D podporený sumou 255 027 eur bude obsahovať ooddychovú zónu doplnenú o mobiliár v podobe lavičiek s operadlom, opierkami pod ruky na betónových blokoch, sedacími betónovými blokmi a piknikovým stolom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM